MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Valpovčani uspješni domaćini međužupanijskog stručnog skupa učitelja i profesora tjelesne i zdravstvene kulture

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Zahvaljujući profesorima tjelesne i zdravstvene kulture, Srednja škola Valpovo i Osnovna škola Matije Petra Katančića dobile su priznanje i povjerenje za organizaciju međužupanijskog skupa koji je okupio veliki broj stručnjaka u području razvijanja zdravstvene kulture učenika osnovnih i srednjih škola u najširem smislu.

Organizator skupa bio je Darko Bošnjak, prof- savjetnik - voditelj Županijskog stručnog skupa Osječko-baranjske županije.

Voditelji skupa bili su Viši savjetnici za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agencije za odgoj i obrazovanje: Sandra Višković, prof. i  Jozo Škegro, prof.     

Skup je održan na dvije lokacije - teorijski dio u dvorani Centra kulture M.P.Katančić Valpovo, a praktični dio ( radionice ) u gradsko-školskoj dvorani grada Valpova.

Sudionici skupa su izrazili veliko zadovoljstvo kvalitetom organizacije skupa te su bili oduševljeni prostorom u kojem je skup održan. To potvrđuje da je spomenuti skup bio i promocija grada Valpova koji je ustupio spomenuti prostor, a djelatnici  Turističke zajednice u mnogome su pomogli uspješnoj organizaciji.

Prvog dana skupa (3. travnja 2018.) ravnatelj osnovne škole M.P Katančić Valpovo Dalibor Košutić, prof pozdravio je sudionike i zaželio uspješan rad stručnog skupa koji je okupio osamdeset nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih škola iz pet Županija. Ravnatelj je dao i nekoliko zanimljivih informacija o školi koju predstavlja, o imenu škole i osobi po kojoj je škola i dobila ime.

Drugog dana skupa (4.travnja 2018.) pedagoginja Srednje škole Valpovo Zdenka Lončarić,prof u ime ravnateljice Svjetlane Kalpić, dipl.ing i svih djelatnika škole pozdravila je sudionike i voditelje skupa i zaželjela uspješan rad stručnog skupa  koji je okupio šezdeset  profesora  tjelesne i zdravstvene kulture srednjih škola iz pet Županija. Pedagoginja je u svom pozdravu i izlaganju dala veliku podršku nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, ukazala na značaj vježbanja, pohvalila rad profesora tjelesne i zdravstvene kulture Srednje škole Valpovo, ukazala na određene projekte u našoj školi i izrazila zadovoljstvo što se jedan ovakav državni skup održava u našem gradu i u našoj organizaciji što je pokazatelj rada i aktivnosti Srednje škole Valpovo.

Odlična predavanja pod nazivom "Moderni pristupi u provedbi igara u osnovnim i srednjim školama " održao je profesor Emil Lordanić koji radi u dječjim vrtićima grada Zagreba. Predavač je izuzetan organizator i animator djece, osmišljava i provodi nastavu tjelesne i zdravstvene kulture na jedan novi, moderan pristup koji nam je predstavio kroz slajdove prezentacije i video priloge na samom predavanju.

Nakon teorijskog predavanja i kratke stanke sudionici su prošetali do  Gradsko-školske dvorane gdje su se okrijepili uz kavicu, peciva i sokove. Nakon toga su nazočili radionici kroz koju je praktično prikazan velik broj igrica i pristup radu sa djecom uz aktivno sudjelovanje samih nastavnika i profesora.

Potom je Viši savjetnik Jozo Škegro održao radionicu pod nazivom "Prikaz nastavnog sata iz odbojke za učenike osnovnih i srednjih škola". U radionici su sudjelovali učenici 1.a razreda opće gimnazije Srednje škole Valpovo. Izuzetno smo ponosni na naše učenike koji su dragovoljno pristali sudjelovati u radu skupa iako su na zasluženim proljetnim praznicima. Učenici su za vrijeme rada dobili veliki pljesak i zahvalnost svih sudionika skupa. Sudionici skupa su kroz prikaz velikog broja vježbi i rad sa učenicima dobili ideju kako osmisliti i odraditi jedan nastavni sat sa temom odbojke, ali pristupom i načinom koji je primjenjiv i sa nekim drugim nastavnim temama.

Nakon završenih radionica, sudionici su se  zahvalili učenicima na dolasku i radu,a zatim su   počela  brojna pitanja, razmjena mišljenja, stavova i iskustava i ostvarena je zavidna suradnja sudionika skupa koja će se, što je nedvojbeno, odraziti na njihov daljnji rad. Slijedila je kratka stanka i povratak u Centar kulture "M.P.Katančić" gdje je Viša savjetnica Sandra Višković dala osnovne informacije na temu "Oslobađanje učenika od vježbanja na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture".  Viša savjetnica je naglasila da se u razgovorima sa liječnicima priprema obrazac postupanja i rada sa učenicima koji imaju zdravstvene probleme koji će biti definiran do početka sljedeće školske godine. Na ovu temu otvorena je rasprava koja je pokazala iskustva nastavnika i profesora u sličnim situacijama i način rješavanja određene problematike.

Nakon rasprave sudionici skupa su ispunili upitnik o uspješnosti stručnog skupa što je označilo završetak jednog uspješnog seminara. Ovaj stručni skup prvenstveno je imao za cilj usavršavanje struke i upoznavanje sa nekim novim pristupima u samoj nastavi tjelesne i zdravstvene kulture koji su itekako primjenjivi u radu sa učenicima.

Završnu riječ dali su Viši savjetnici koji su nastavnike podsjetili na skupove koji slijede, a to su skupovi na razini Županija - lipanj, državni skup pod nazivom "Ljetna škola kineziologa " - lipanj, Međužupanijski skup - krajem kolovoza i 4. Simpozij nastavnika i profesora tjelesne i zdravstvene kulture u listopadu.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu