MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Srednja škola Valpovo u Pilot-projektu fair play

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Srednja škola Valpovo se uključila u još jedan projekt, ovoga puta vezan za promicanje poštenog i korektnog odnosa svih sudionika sportskih aktivnosti.

-U četvrtak, 15. studenoga, ugostili smo predstavnika Hrvatskog školskog sportskog saveza prof. Gorana Jukića koji nam je predstavio projekt i donio potrebne materijale za provedbu projekta, izvijestila je ravnateljica Srednje škole Svjetlana Kalpić.

-Ciljevi projekta su promicanje fair playa i tolerancije među učenicima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u najširem smislu (u sportu i svakodnevnom životu) i educiranje edukatora o vrijednostima fair playa i tolerancije, no, uz to i smanjenje vršnjačkog nasilja među učenicima, izgradnja duha tolerancije i zajedništva, uvažavanja i poštovanja pojedinaca, te organizacija fair sportskih natjecanja i poštivanja pisanih i nepisanih pravila (ne samo u sportu), dodala je ravnateljica.

-U provedbi projekta razlikujemo pilot fazu projekta koja će se provoditi u školskoj godini 2018./2019. i projekt u punom obimu koji bi krenuo s početkom školske godine 2019./2020. Koordinator cjelokupnog pilot-projekta je prof. Goran Jukić od strane Hrvatskog školskog sportskog saveza, a u Srednjoj školi Valpovo projekt vodi prof. Darko Bošnjak. Partneri u provođenju projekte su Hrvatski fair play odbor u okviru Hrvatskog olimpijskog odbora glavni je partner u provedbi projekta. U realizaciji projekta u punom obimu partnerstvo bi se širilo i na Središnji državni ured za šport, Agenciju za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Hrvatski olimpijski odbor i ostale koji iskažu interes.

Promicanje ideja fair playa kod većeg broja učenika u suradnji s strateškim partnerom – Hrvatskim fair play odborom uroditi će, vjerujemo, ostvarenju ne samo svih ciljeva projekta već i utrti put realizaciji sličnih i još boljih projekta, zaključila je ravnateljica Kalpić, zadovoljna zbog uključivanja Srednje škole u još jedan od projekata  koji će podići razinu uključenosti ove ustanove u  suvremene principe obrazovanja. 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu