GRADONAČELNIK MATKO ŠUTALO: Hvala vam na angažmanu i nesebičnosti

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Potaknut velikim brojem angažiranih sugrađana u sustavi civilne zaštite i drugih žurnih službi i njihovom velikom doprinosu stanbilnosti situacije u Valpovštini, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo obratio se danas sugrađanima.

Drage građanke i građani Valpovštine,

prije svega svima Vam zahvaljujem na angažmanu i nesebičnosti koju pokazujete u ovom kriznom vremenu počevši od svih onih koji su aktivno uključeni u borbu protiv koronavirusa: liječnika, medicinskih sestara, medicinskog osoblja, djelatnika MUP-a, Civilne zaštite, hrvatske vojske, vatrogasaca, HGSS-a, do svih Vas koji nesebično ostajete u svojim domovima i poštujete odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Zbog Vas stanje u našem gradu, na našoj Valpovštini i u županiji, ali i ovom dijelu Hrvatske je stabilno, koliko to može biti u ovom kriznom vremenu, a sve one koji još uvijek nisu shvatili opasnost ove pojave još jednom molim: OSTANITE U SVOJIM KUĆAMA kako bi se stanje u kojem se nalazi ne samo naša Hrvatska već i čitava Europa i Svijet, što prije vratilo u normalu.

Obavještavam Vas ovim putem da sukladno uputama nacionalnog stožera pripadnici Civilne zaštite grada Valpova danonoćno obilaze grad i prigradska naselja u suradnji s djelatnicima  MUP-a RH i pripadnicima HGSS-a kako bi provjerili da li se građani pridržavaju svih uputa koje Vam dajemo. One koji se ne pridržavaju odredbi donesenih odluka dužni su prijaviti nadležnim institucijama.

Posebno se obraćam osobama starije životne dobi, poglavito onima koji nemaju nikoga tko bi im mogao pomoći i brinuti se o njima, molim Vas nemojte izlaziti iz Vaših domova ukoliko ne morate, slobodno se telefonskim putem obratite Crvenom križu ili Stožerima civilne zaštite Valpova, Belišća, Petrijevaca i Bizovca i poslati ćemo Vam pomoć. Međutim pozivam i sve Vas stanovnike drage nam Valpovštine, pomozite Vašim susjedima kojima je potrebna pomoć oko nabavke hrane i lijekova, ali striktno se držite uputa o postupanju u tim situacijama. Vjerujte ovo nije vrijeme sebičnosti, moramo se držati zajedno i pomagati jedni drugima.

I na kraju ovog javljanja molim Vas slušajte što Vam se govori i svakodnevno pratite upute gradskog, županijskog i nacionalnog stožera civilne zaštite i naravno ZADRŽITE POZITIVAN STAV, VJERUJTE U BOLJE SUTRA i iskoristite ovo vrijeme za vraćanje temeljnim i pravim vrijednostima, iskoristite ovo vrijeme kako bi ga kvalitetno proveli u krugu svojih obitelji i vaših najmilijih.

OSTANITE ZDRAVI, OSTANITE DOMA!

Hvala Vam!

Lijepi  pozdrav!

Gradonačelnik
Matko Šutalo