Obavijest roditeljima - korisnicima jednokratne pomoći obiteljima novorođenih beba

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Osječko-baranjska županije obratila se pismom roditeljima koji ostvaruju pravo na jednokratnu pomoć za novorođene bebe.

-S obzirom na izvanredne okolnosti izazvane epidemijom Korona virusa (COVID – 19) koji je zahvatio i područje Osječko-baranjske županije, molimo roditelje koji su u mogućnosti da odgode dolazak u Hrvatsku poštansku banku radi otvaranja štednog računa djeteta.

Naime, prema članku 3., stavak 2. Sporazuma o poslovnoj suradnji s Hrvatskom poštanskom bankom d.d., otvaranje računa i uplata sredstava Jednokratne pomoći obiteljima novorođenih beba moguće je izvršiti odmah po zahtjevu roditelja, a najkasnije u roku od 3 mjeseca od dana kada je Župan roditeljima uputio pismo – čestitku, odnosno od dana upisanog na pismu - čestitki. Iznimno, zbog opravdanih razloga, a u dogovoru s nadležnim upravnim tijelom Županije, otvaranje računa i uplata sredstava može se izvršiti nakon navedenog roka.

Za sve roditelje kojima su sredstva jednokratne novčane pomoći za novorođene bebe prijeko potrebna, djelatnici Banke stoje na raspolaganju sukladno privremenom radnom vremenu poslovnica na području Osječko-baranjske županije.

Ujedno Vas izvješćujemo da je Hrvatska poštanska banka d.d. privremeno obustavila rad u tri poslovnice na području Osječko-baranjske županije: Beli Manastir, Našice i Donji Miholjac.