U Valpovštini povećan broj osoba pod mjerama samoizolacije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U posljednjih nekoliko dana, u pravilnim se ciklusima izmjenjuju podaci o broju osoba pod mjerama samoizolacije. Danas ih je opet više nego jučer.

-Na području PP Belišće na dan 25.04.2020. evidentirano je ukupno 58 osoba te 58 mjera Covid -19, stoji u izvješću Policijske uprave. Prema prebivalištu stanje je sljedeće:

  1. Grad Valpovo, 18 osoba, 18 mjera
  2. Grad Belišće,    28 osoba, 28 mjera
  3. Općina Petrijevci 7 osoba, 7 mjera
  4. Općina Bizovac,   5 osoba, 5 mjera

Uspoređujući s jučerašnjim podacima, kada je bilo 51 osoba s 52 mjere, danas je u evidenciji 7 osoba i šest mjera više.

Na području Grada Valpova, četiri je osobe i tri mjere više nego jučer, na području Grada Belišća danas je jedna osoba i jedna mjera manje nego jučer. Na području Općine Petriujevci četiri je osobe i mjere više nego jučer, a na području općine Bizovac stanje je nepromijenjeno,

Unatoč kratkotrajnom povećanju broja osoba u samoizolaciji na nekim područjima, što je zacijelo posljedica povratka s nekog drugog područja, pa u skladu s aktualnim mjerama, osobe su stavljene u dvotjednu izolaciju, možemo zaključiti da je situacija pod kontrolom, no nema opuštanja.

I dalje treba dosljedno primjenjivati sve naputke stožera civilne zaštite kako bi što prije zaustavili širenje koronavirusa ili to širenje bar držali pod kontrolom.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.