U Valpovštini u samoizolaciji deset osoba manje

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Nakon jučerašnjeg povećanja broja osoba i mjera koje su evidentirane radi provjere provođenja, danas bilježimo smanjenje.

-Na području PP Belišće na dan 29.04.2020. evidentirano je ukupno  61 osoba te 62 mjera Covid -19, stoji u policijskom izvješću. Prema prebivalištu, stanje je sljedeće:

  1. Grad Valpovo,  18 osoba,   19 mjera
  2. Grad Belišće,    33 osobe,  33 mjere
  3. Općina Petrijevci  6 osoba,   6 mjera
  4. Općina Bizovac,   4. osobe,  4 mjere

U odnosu na jučerašnji dan, kada je na području Valpovštine evidentirana 71 osoba s isto toliko izrečenih mjera, danas je taj broj smanjen za deset osoba i devet mjera.

Na području Grada Valpova broj osoba povećan je za 4, a broj mjera za pet. Na području Grada Belišća broj osoba i mjera je smanjen za sedam. U Općini Bizovac broj osoba i mjera smanjen je za 7, a na području Općine Petrijevci stanje je ostalo nepromijenjeno.

Iako se od ponedjeljka primjenjuju ublažene mjere suzbijanja širenja koronavirusa, stručnjaci i stožeri na svim razinama nas upozoravaju.

I dalje treba dosljedno primjenjivati sve naputke stožera civilne zaštite, osobito socijalne distanciranosti i pojačane higijenske mjere, kako bi što prije zaustavili širenje koronavirusa ili to širenje bar držali pod kontrolom.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.