Broj osoba pod samoizolacijom u Valpovštini povećan za 32

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVŠTINA Na području Valpovštine opet bilježimo velik porast broja osoba koje su pod nekjom od mjera samoizolacije.

-Na području PP Belišće nalazi ukupno 93 osoba s ukupno izrečenih 93 mjera samoizolacije/karantene, izvijestili su danas iz Policijske uprave. Prema prebivalištu, stanje je sljedeće:

Grad Belišće                 46 osoba, 46 mjera

Grad Valpovo                25 osoba, 25 mjera

Općina Bizovac             10 osoba, 10 mjera 

Općina Petrijevci           12 osoba, 12 mjera

O donosu na jučerašnji dan, kada je bilo evidentirana 61 osoba i 62 mjere, bilježimo povećanje za 32 osobe i 31 mjeru. Povećanje se bilježi u svim jedinicama lokalne samouprave na području Valpovptine.

Na području Grada Belišća za 13 je povećan broj osoba i mjera, a na području Grada Valpova broj osoba povećan je za 7, a mjera za 6. Na području općine Bizovac za 6 je povećan broj osoba i mjera, a na području Općine Petrijevci, u odnosu na jučer broj osoba i mjera je udvostručen.

Voljeli bismo vjerovati da je uzrok naglom povećanju predstojeći produženi vikend, a ne posljedica popuštanja mjera predostrožnosti.

I dalje treba dosljedno primjenjivati sve naputke stožera civilne zaštite, osobito socijalne distanciranosti i pojačane higijenske mjere, kako bi što prije zaustavili širenje koronavirusa ili to širenje bar držali pod kontrolom.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.