"JEDNOM CRVENOKRIŽAŠ, ZAUVIJEK CRVENOKRIŽAŠ": Žene zaposlenice projekta Zaželi postaju volonterke!

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Projekt Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren u okviru Programa zapošljavanja žena Zaželi financira se u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta vrijednog 3.072.960,11 kuna bio je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine.

Tokom provedbe projekta Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Osijek, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te Udrugom „Zvono“ iz Belišća osiguralo je edukaciju i posao za 15 nezaposlenih žena koje su  svakodnevno, tijekom 24 mjeseca pružale pomoć starijim osobama s područja Valpovštine.

Zadnje dvije godine, žene su svakodnevno obilazile korisnike, uveseljavale ih, pomagale im u kućanskim poslovima, brinule o njima, a što je najvažnije, podsjetile naše starije da nisu sami i da nisu zaboravljeni. Na tome im neizmjerno hvala.

Hvala im što su postale dio najveće humanitarne organizacije na svijetu i međunarodnog pokreta humanosti, što su se potpuno posvetile svakom korisniku ponaosob, što su im bile spremne pomoći kada god je trebalo, što su im dale razlog za osmijeh svaki dan, brisale suze kada je bilo teško, dale razloga da vjeruju da još uvijek postoji netko tko misli na njih….

Hvala im što su bile prijateljice tim ljudima.

S obzirom na sve činjenice i na potrebe u našoj zajednici, uslijed nepovoljne gospodarske situacije, trendom ubrzanog iseljavanja, osobito mladih obitelji, što dovodi do situacije u kojoj sve više prevladavaju staračka domaćinstva koja često nemaju odgovarajuću skrb, kojima je potrebna pomoć i podrška u obavljanju svakodnevnih poslova ali i u uključivanju u život zajednice, GDCK Valpovo prijavilo  je novi projektni prijedlog Zaželi za koji se s nestrpljenjem čeka Odluka o financiranju i nastavku ove lijepe priče. 

Kažu „Jednom Crvenokrižaš, zauvijek Crvenokrižaš” - tako govori činjenica da su sve do jedne, do danas  zaposlenice - gerontodomaćice GDCK Valpovo,  od sutra volonterke,   kako njihovi korisnici ne bi ostali bez osobe od povjerenja i pomoći koja im neizmjerno znači.

 

Projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren je u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.