Dječji vrtić Maza Valpovo od ponedjeljka prihvaća dvije skupine mališana

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Dječji vrtić MAZA Valpovo organizirao je prihvat djece u vrtiću od 11. svibnja 2020. godine. Roditelji svih polaznika vrtića su ispitani o potrebi zbrinjavanja djece u vrtiću.

Za sljedećih 14 dana formirane su dvije skupine djece koja nemaju drugačiju mogućnost zbrinjavanja poštujući Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 29. travnja 2020. godine. Odgojiteljice i drugi djelatnici su podijeljeni u timove. Timovi te skupine i njihove odgojiteljice neće dolaziti u učestali međusobni kontakt jedni s drugima, kao ni s ostalim djelatnicima vrtića. Djeca će biti u mješovitim skupinama, a odgojiteljice će se izmjenjivati. Nastojat će se što češće s djecom boraviti na zraku gdje je mogućnost zaraze navodno manja. Rad će se bazirati na njezi i skrbi o djeci te poticanju higijenskih navika, uz druge aktivnosti koje ne podrazumijevaju interakciju djece i odgojiteljica, onoliko koliko je to u jednoj predškolskoj ustanovi moguće.

Roditelji su upućeni u način rada i samog prihvata djece: od svakodnevnog kontroliranja temperature i respiratornih simptoma, donošenja ruksaka petkom (kako bi ruksak mogao odstajati u vrtiću 48 sati) te zamoljeni da pripreme djecu na drugačiji način boravka u vrtiću što je izuzetno važno kako se djeca uslijed nerealnih očekivanja i promjena u načinu rada ne bi razočarala.

Tek nakon 14 dana mogu se formirati drugačije skupine i primati nova djeca što roditelji trebaju unaprijed najaviti telefonskim pozivom na broj vrtića 031/651-451 u terminu od 9,00 do 13,00 sati, a potom i prema dogovoru donijeti dječji ruksak koji ostaje u vrtiću tjedan dana (od petka do petka), detaljno pročitati Upute HZJZ od 29. travnja 2020. te potpisati „Izjavu za roditelje“. Svim roditeljima trenutnih polaznika uručujemo i najvažnije smjernice o uvjetima, načinu prihvata i samom načinu boravka djece u vrtiću kako bi bili u potpunosti informirani i suglasni.

Program predškole će se, također prema uputama HZJZ-a, odrađivati na daljinu. Roditelji će dobiti radne materijale koji su trenutno u vrtiću, a voditeljica će im svakodnevno na dogovoreni način slati upute za rad.

Također, roditelji se pozivaju da prate Web stranicu https://vrticmazavalpovo.hr/ i Facebook stranicu https://www.facebook.com/dvmazavalpovo/ vrtića gdje ćemo postavljati kako najvažnije informacije glede rada i funkcioniranja vrtića, tako i ideje i prijedloge za provođenje slobodnog vremena i razvijanje vještina djece.

Samo kvalitetnom međusobnom suradnjom, poštivanjem uputa i usklađenim djelovanjem roditelja i djelatnika možemo ovu neugodnu situaciju učiniti bezbolnijom i sigurnijom.

Za sva pitanja glede funkcioniranja vrtića možete se obratiti na broj vrtića 031/651-451, a glede odgojno-obrazovne podrške, uvijek se možete obratiti na broj pedagoginje 099/502-7506 te u poruku Facebook stranice vrtića.

Dječji vrtić MAZA Valpovo