Dan antifašističke borbe obilježili i predstavnici SDP Valpova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  U obilježavanju Dana antifašističke borbe danas su sudjelovali i predstavnici Gradske organizacije SDP Valpovo i o tome izdali priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

-Držeći da je antifašizam ljudsko i civilizacijsko dostignuće današnjeg vremena, mi u SDP – u Valpovo tradicionalno obilježavamo Dan antifašističke borbe sa nastojanjem da podsjetimo da današnja Hrvatska nebi postojala u ovim granicama niti u ovom obliku da se 1941. godine nije desio ustanak našeg naroda, da se nije vodila dugotrajna i teška borba koja je rezultirala pobjedom dobra nad zlom. I bila je temelj naše države koju smo opet borbom morali braniti i u Domovinskom ratu.

Ovogodišnje obilježavanje počelo je na Gradskom groblju u Valpovu kod spomenika poginulim antifašistima polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća prvo samo sa vodstvom SDP Valpovo, a potom i uz predstavnike grada Valpova predvođene gradonačelnikom  Matkom Šutalom.

Prigodno i svečano smo  obilježili današnji blagdan i u gradu Belišću pridruživši se brojnim izaslanstvima kod spomenika,palim borcima i žrtvama fašizma na novoj lokaciji kod gradskog muzeja.

U svim današnjim događajima je a aktivno sudjelovala i naša kandidatkinja na listi RESTART koalicije za izbore za Sabor RH, stoji u priopćenju Gradskog odbora SDP Valpovo.