Crkveni god u Kitišancima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

KITIŠANCI Danas je blagdan rođenja svetog Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnike filijalne crkve u Kitišancima.

Gradilište i kamen temeljac kapelice pokraj rijeke Karašice blagoslovio je u misnom slavlju 4. listopada 1982. godine tadašnji pomoćni biskup đakovački msgr. Marin Srakić. Ivan Svrtan vodio je organizaciju i izgradnju crkve te zajedno s obitelji posebno se istaknuo u gostoprimstvu. Velikim zauzimanjem mještana i građevinskog odbora, pomoći od strane Belišća d.d., Valpova d.d., Zadruge iz Veliškovaca i privatnog poduzetnika Vjekoslava Mađarevića iz Satnice, radovi su privedeni kraju pa je kapela 12. prosinca 1993. godine blagoslovljena i posvećena svetom Ivanu Krstitelju, piše na web stranici belišćanske župe.

Crkveni god, odnosno blagdan rođenja svetog Ivana Krstitelja, svojim je sumještanima čestitao Marko Ivić, povjerenik za razvoj Kitišanaca, koji je njima i njihovim gostima poželio ugodan dan i lijepo druženje.

-Zahvaljujem mojim sumještanima, gradonačelniku Dinku Buriću i njegovim suradnicima, Gradu Belišću i svima koji pridonose tome da je svakim danom sve ugodnije živjeti u našem malom mjestu. Čuvajte sebe i jedni druge. Ostanimo odgovorni, poručio je Marko Ivić, povjerenik za razvoj Kitišanaca.

Sveta misa počinje u 10:30 sati, u crkvi Rođenja svetog Ivana Kristitelja u Kitišancima.