Ponosno i dostojanstveno

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, uključili su se i Belišćani.

Kao i prijašnjih godina, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća organizirali su tradicionalnu vožnju Biciklom do spomenika. Kolona biciklista u 9 sati krenula je od zgrade belišćanske Gradske uprave prema spomeniku poginulim pripadnicima 107. brigade HV-a na lijevoj obali Drave, gdje je uslijedio svečani protokol polaganja vijenaca i paljenja svijeća.

Delegaciju Grada Belišća, u kojoj su bili predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, potpredsjednik Milan Zamaklar i gradski vijećnici, predvodila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, ponosna što se i kod nas na dostojanstven način obilježava jedan od najznačajnijih datuma u hrvatskoj povijesti:

-Ove godine nam vrijeme nije baš naklonjeno, ali to nije spriječilo građane da se ipak upute biciklom od Gradske uprave do ovog spomen obilježja, gdje je i najvažniji dio onoga zbog čega smo se okupili – da na dostojanstven način obilježimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Svim sugrađanima, svim stanovnicima Republike Hrvatske čestitam ovaj veliki praznik, posebno našim braniteljima koji su danas s nama. S posebnim pijetetom sjećamo se i onih koji su svoje živote položili za ono što danas imamo, a to je slobodna i suverena država, poručila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Osim predstavnika Grada Belišća, vijencima i svijećama su počast odali predstavnici Policijske postaje Belišće, predstavnici udruga iz Domovinskog rata Valpovštine, predstavnici gradskih institucija i političkih stranaka te brojni građani. Za glazbeni dio obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bile su zadužene članice Ženske vokalne skupine Bocanjevčanke, a službu riječi i molitvu predvodio je belišćanski župni vikar fra Tomislav Vrsaljko. Nakon prigodnog programa na bentu, proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavljena je uz domjenak u Ribičkom domu na lijevoj obali Drave.