1.Memorijal „ Ivan Pavić“ u Đakovu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Đakovu je u subotu, 19.09.2020. održan 1.Memorijal  posvećen tragično preminulom pravniku Ivanu Paviću,  sviraču Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo na kome su sudjelovali i članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo.

U organizaciji Grada Đakova, Građanske inicijative „ Ne zaboravimo Ivana Pavića“ , te Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo, održan je koncert na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku tri puhačka orkestra. Pored domaćina , nastupio je novoosnovani orkestar Grada Osijeka, te Puhački orkestar DVD-a Valpovo. Prije samog koncerta mnogobrojnim posjetiteljima se obratio dogradonačelnik Đakova, te brat tragično preminulog Ivana Pavića.

            Prije godinu dana u Centru za socijalnu skrb ubijen je pravnik i dugogodišnji trubač Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo Ivan Pavić. Njemu u čast pokrenuta je Građanska inicijativa „ Ne zaboravimo Ivana Pavića“ sa željom očuvanja uspomene na svestranog Đakovčanina, koji je bio aktivan na mnogim poljima. Tako je Ivan već dobio svoj park u Đakovu, te veliki mural na pročelju jedne zgrade.

            Samo tjedan dana prije tragičnog događaja zajedno je svirao na otvorenju „Đakovačkih vezova“ sa članovima Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo. Tada nitko nije mogao niti pomisliti da će ga za desetak dana kasnije Valpovčani svojim sviranjem otpratiti na vječni počinak. Kao dugogodišnjem prijatelju, valpovački puhači rado su se odazvali pozivu za sudjelovanje na 1.Memorijalu posvećenom Ivanu , unatoč složene epidemiološke situacije.

            U nazočnosti mnogobrojne publike, koncert su otvorili domaćini, Puhački orkestar DVD-a Đakovo, a nakon njih su nastupili članovi Gradskog orkestra iz Osijeka. Gosti večeri su bili članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo, koji su se predstavili sa šarolikim i vrlo atraktivnim programom u odabiru dirigenta prof.Dalibora Košutića. Na kraju su sva tri orkestra zajedno odsvirali četiri skladbe.