MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

NAJAVA TRIBINE Kako postati udomitelj

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek  u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Valpovo, organizira tribinu o udomiteljstvu za djecu „Kako postati udomitelj“.

Tribina će se održati u srijedu, 28.10.2020., u 17 sati u prostoru Centra kulture „M.P.Katančić".

Cilj je tribine zainteresiranim građanima pružiti što više informacija o udomiteljstvu djece i procesu udomljavanja i dati odgovore na pitanja: tko sve može biti udomitelj, koje su to obaveze i prava koje udomitelji imaju, koja djeca se smještaju u udomiteljsku obitelj, koji su koraci na putu prema udomiteljstvu te koje vrste udomiteljstva postoje.

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dati će stručni djelatnici Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, Centra za socijalnu skrb Valpovo te udomitelji s područja Valpova.

Tribina se provodi u okviru Projekta Podržimo i osnažimo dijete i obitelj, kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

U cilju sprječavanja širenja zaraze Koronavirusom (COVID-19) tijekom održavanja tribine pridržavat ćemo se svih aktualnih preporuka HZJZ-a i Stožera OBŽ.

Udomiteljstvo je kao oblik alternativne skrbi za djecu prisutno u našem društvu već dugi niz godina, ali je broj udomiteljskih obitelji nedostatan, a potreba za podrškom i pomoći procesu udomljavanja je stalna.

Kroz kampanju promoviranja udomiteljstva, želimo građane informirati o tome što je udomiteljstvo te ih potaknuti da razmisle da i oni sami postanu udomitelji te na taj način podrže i pomognu djeci kojoj je potrebna obitelj.

 

 

O PROJEKTU:

Projekt PODO - Podržimo i osnažimo dijete i obitelj  ima za cilj osnažiti izvaninstitucionalnu podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima na području Osječko-baranjske županije te povećati svijest o prednostima udomiteljstva.

U sklopu projekta provode se usluge savjetovanja i pomaganja, usluge poludnevnog boravka te kampanja o udomiteljstvu.

Uslugu savjetovanja i pomaganja pružaju mobilni timovi djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi te njihovim biološkim, posvojiteljskim i udomiteljskim obiteljima, kao i mladima po izlasku iz ustanova ili udomiteljskih obitelji .

Usluge poludnevnog boravka namijenjene su djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi na dvjema novim lokacijama u Dalju i Tenji, a na postojećoj lokaciji u Bistrincima projektom će se uključiti veći broj djece.

Kampanjom o udomiteljstvu Centar želi senzibilizirati javnost o važnosti, prednostima i mogućnostima udomiteljstva s ciljem povećanja interesa za udomiteljstvo i povećanja broja udomitelja.

U sklopu kampanja provest će se sljedeće aktivnosti:

  • informativne tribine za zainteresirane građane u Osijeku, Belom Manastiru, Donjem

               Miholjcu, Našicama, Valpovu, Đakovu

  • okrugli stol na temu udomiteljstva namijenjen stručnjacima u području socijalne skrbi
  • dvodnevna konferencija o udomiteljstvu
  • organiziranje aktivnosti za udomiteljske obitelji
  • druge promotivne aktivnosti.

Sve detaljnije informacije o projektu mogu se pronaći na internetskoj stranici Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek. Vrijednost projekta je  5.987.667,50 kuna,  a financiran je od strane  Europske unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Trajanje projekta je 36 mjeseci.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1335 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu