Dirljiv oproštaj od Kiće Slabinca

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Valpovo se dostojanstveno oprostilo od Kiće Slabinca. Pred simbolom grada, dvorcem Prandau Normann, valpovački su tamburaši izveli Pjesmu rastanka i Otišo je s mirisima jutra i tako se oprostili od svog glazbenog uzora i kolege koji je nebrojeno puta nastupao na valpovačkim pozornicama.

Valpovčani, predvođeni gradonačelnikom Matkom Šutalom i njegovim suradnicima, u tišini su, dostojanstveno, u skladu s epidemiološkim mjerama, s maskama na licu i držeći razmak, popratili dirljiv oproštaj i prisjećali se trenutaka kad su u drugačijim prigodama uživali u zvucima tambura i Kićinoj glazbi.

U prigodno formiranom tamburaškom orkestru sastavljenom od glazbenika Valpova i okolice iz Tamburaškog sastava HKUD Valpovo 1905, Tamburaškog sastava Traženi i Tamburaškog sastava Čuvari noći sudjelovali su: Nikola Abramić, Vanja Koški, Domink Špoljarić, Luka Šestanj, Dominik Milošević,  Matej Presnac,  Ivan Čamagajevac, Stanislav Čamagajevac, Bruno Špoljarić, Martina Mumlek, Ante Habjanović, Matej Jovinac, Alen Stjepanović, Mihael Fabijančić,Luka Turk i Luka Kuhar, pod ravnanjem  Duška Topića i uz ozvučenje Danijela Čehajića.

-Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom glazbenom oproštaju i svojim sudjelovanjem uveličali ispraćaj koji smo organizirali u znak zahvale i sjećanje na sve ono što je Krunoslav Kićo Slabinac dao Slavoniji, zahvalio se gradonačelnik Matko Šutalo.