STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OBŽ: Prijedlog za uvođenje strožih mjera

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Velik broj zaraženih te preminulih osoba uslijed pandemije koronavirusa u kontinutetu nagnale su Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije da od Nacionalnog stožera zatraži donošenje novih, strožih, mjera za područje naše županije.

Predloženo je da sve srednje škole prijeđu na nastavu po modelu C, odnosno na online nastavu, dok bi se u osnovnim školama kombiniralo. Učenici od 1. do 4. razreda i dalje bi išli u školu po modelu A, odnosno na nastavu u školskim zgradama, a od 5. do 8. razreda kombinirano - dva tjedna u školu, dva tjedna online.

Nadalje, preporuka je i za kazališne, kino i druge umjetničke predstave da se broj gledatelja ograniči na maksimalno 50, dok bi u crkvama tijekom vjerskih obreda u zatvorenim prostorima ograničenje bilo - jedna osoba na 4 četvorna metra neto prostora.

Gradovima i općinama na području županije preporučilo bi se da do daljnjega obustave iznajmljivanje društvenih domova u njihovom vlasništvu za sve vrste okupljanja. Ukoliko ih Nacionalni stožer odobri ove bi se mjere primjenjivale najmanje do 24. prosinca.

Više detalja o svemu predstavnici županijskog stožera iznijet će danas  na konferenciji za javnost.