Poznati laureati ovogodišnjih javnih priznanja Grada Valpova

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Danas je održana elektronička sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova.

Prema izviješću tajnika Gradskog vijeća Zvonka Barišića, u rad sjednice elektroničkim putem (SMs-om i mailom) se uključilo 15 od 17 vijećnika pa su sve odluke pravovaljane.

Vijećnici su usvojili dnevni red uključujući i Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Valpova za 2020. godinu.

Od predloženih točaka dnevnog reda većinom glasova usvojene su sve osim Izvješće o radu Gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika za razdoblje 1 – 6 mjesec 2020. god., Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Valpova i financijski izvještaji za razdoblje 1 – 6 mjesec 2020. god. i Informacija o prijedlogu Odluke o kontroli razmnožavanja pasa i mačaka na području Grada Valpova.

Tako su, između ostaloga, vijećnici usvojili i odluke o dodjeli javnih priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima za 2020. godinu.

Zlatne plakete Pečat Grada Valpova dodijeljene su Miroslavu Šmitu i Antunu Skelcu,

Plakete Grb Grada Valpova dodijeljene su tvrtkama Santaj plastika d.o.o. i Čičak d.o.o.

Plakete Matije Petar Katančić :

Za područje prosvjete i kulture dodijeljene su Draganu Francuzu i Zvonku Jerkoviću,

te za područje duhovnog i sveukupnog društvenog života Josipu Saueru, Draženu Špoljariću i Zdravku Blaževiću.

Običaj je da se javna priznanja laureatima uručuju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada, 8. Prosinca, međutim, zbog epidemioloških mjera, ove godine je održavanje te svečanosti upitna.