Stanje sigurno i stabilno

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

NARD Gradonačelnik Valpova Leon Žulj danas je u pratnji zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Valpova i Općine Petrijevci Stjepana Koški obišao područje Narda.

 

Na području Labova tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Hrvatskih voda i Vodogradnje uz pomoć mjesnog stanovništva izgradili su četrdesetak centimetara visok nasip kako bi spriječili nadiranje vode i eventualno plavljenje ceste u Ribarskoj ulici.

-Stanje je pod kontrolom i nema nikakvih razloga za uznemirenost jer je stanje sigurno i stabilno, rekao je gradonačelnik Žulj. Povezani smo s odgovarajućim službama, pratimo vodostaj i na cijelom području odgovornosti uspostavili smo nadzor na vodotocima. Prema najavama iz Hrvatskih voda, vodostaj će postupno rasti tijekom predstojećeg vikenda, ali će biti niži od onoga koji je zabilježen 1972. godine, kao do sada najviši i situacija je u cijelosti pod kontrolom, poručio je.

-Stanje s vodostajem Drave i ostalih rijeka je pod kontrolom i za sada nije bilo potrebno ozbiljnije intervenirati, rekao je zapovjednik Stjepan Koški. Ljudi i oprema su spremni za eventualne intervencije, ali sam uvjeren da za to neće biti potrebe.

- Drava je na ovom području sada široka oko dva kilometra i zaista nema bojazni od nekog nekontroliranog porasta vodostaja, rekao je Miro Ištoković predsjednik Mjesnog odbora Narda koji je s mjesnim stanovništvom organizirao pomoć u izgradnji zečjeg nasipa koji štiti Ribarsku ulicu. Voda brzo protječe, što znači da je vodostaj Dunava još uvijek niži i da preuzima vodu iz Drave, što je dobar znak za predstojeće nadiranje vodnog vala s uzvodnih područja.

Dio objekata u vikend naselju Labov nije bilo moguće zaštiti pa se gradonačelnik s predsjednikom Mjesnog odbora uputio izvidjeti situaciju i na tom dijelu Narda.