Citadela još nije pala

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Ma kako militantno zvučalo - točno je.

Citadela - Centar za socijalno zapošljavanje osoba s invaliditetom Udruge Zvono, na lijevoj obali Drave još nije potopljena. Stotinjak volontera već se dvadesetak sati bori s vodenom stihijom i građenjem zečjeg nasipa pokušava je zaustaviti prije nego Citadelu potopi i nanese goleme štete.

-Zahvalna sam svima koji su nam pomogli u ovim teškim trenucima, ganuta je Mira Anić, predsjednica Udruge Zvono koja organizira brojne aktivnosti u Citadeli.

I doista, uz članove udruge, stotinjak volontera, vatrogasaca, članova HGSS-a, zaposlenika Hidrobela i Kombela na čelu s njihovim direktorima, Andrejem Bičakom i Marinom Novoselnik, zamjenici gradonačelnika Ljerka Vučković, koja je ujedno i načelnica Stožera za zaštitu i spašavanje, Domagoj Varžić pa i gradonačelnik Dinko Burić, u čizmama i radnim odijelima tvore živi lanac i utovaruju vreće s pijeskom u čamce, koji ih odvoze do Citadele gdje druga grupa vreće istovaruje i od njih gradi nasip.

Već je složeno nekoliko tisuća vreća još toliko je i pripravnosti da se ugrade u nasip.

-Nasip na nekoliko mjesta podlijevaju podzemne vode pa su u funkciji tri crpke, a uskoro dolazi i četvrta i uvjeren sam da ćemo zaštititi zgrade i unutrašnjost objekata, izvješćuje nas Domagoj Varžić koji je uz nasipe.

Za sada nije moguće ocijeniti kada će posao biti dovršen, ali, sudeći po naporima i odlučnosti – Citadela će biti sačuvana i od nadolazećeg vodnog vala koji nosi novih četrdesetak centimetara vodurine.

 

Više fotografija:

ovdje: