MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Sve samo ne igrokaz

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Jučer je održana 16. sjednica gradskog vijeća grada Belišća. Najviše su pozornosti vijećnici posvetili raspravi o cijeni vode te usvajanju odluka koje reguliraju situaciju sa zgradom Gradske uprave.

 

Međutim, na početku sjednice, tijekom aktualnog sata, vijećnici su pitanjima gradonačelniku usmjerili dalji tijek sjednice i podigli tenzije.

Aktualizirana je tema otkaza koje je šestoro djelatnika programa Pomoć u kući dobilo 30. lipnja prošle godine, što se izravno dovodilo u vezu s izborom gradonačelnika Dinka Burića. Rijetko je koja sjednica gradskog vijeća prošla bez neke primjedbe vezane uz taj „slučaj“, koji je u obliku prvostupanjske presude dobio i sudski rasplet. Gradonačelnik je vijećnike upoznao s dijelovima presude Općinskog suda u Valpovu kojom se u cijelosti odbacuje tužbeni zahtjev radnika. Sud je utvrdio da su radnici imali sklopljene ugovore na određeno vrijeme i bili su suglasni da im ugovor prestane istekom vremena za koje je sklopljen pa se ne radio o nejednakom postupanju prema njima. Sud je također utvrdio da nije bilo nikakve diskriminacije prema radnicima zbog njihova političkog uvjerenja, a da se u tijeku postupka predmetu nastojalo dati političku dimenziju.

-Žalim te radnike koji su zbog krivog savjetovanja pokrenuli sudski postupak i sad još moraju snositi troškove vođenja postupka i odvjetnika, rekao je na kraju gradonačelnik Burić.

U nastavku sjednice tenzije je dodatno podiglo pitanje vezano uz cijenu vode, pregovore o snižavanju cijene i konferencije za novinare koju je povodom završetka pregovora održao gradonačelnik. Vijećnica Anica Mikolašević ju je nazvala igrokazom, a uz to pitala je gradonačelnika koliko je zaposlenika u Kombelu i Hidrobelu, jer se tamo vodi kadrovske politika prema stranačkoj i rodbinskoj pripadnosti.

-Nažalost u većem dijelu mandata sam se morao baviti problemima koji su nastali u vrijeme prethodne „garniture na vlasti“ kojoj i vi pripadate, odgovorio je gradonačelnik Burić, a vi to nazivate igrokazom. U Kombelu je bilo 47 zaposlenika, sada ih je pedeset, a za koji mjesec će ih ponovo biti 47 jer će troje zaposlenika u mirovinu, naveo je. Pri tome ne govorim o zaposlenicima koji su zaposleni u javnim radovima ili su zaposleni tijekom sezone na Bazenu. U Hidrobelu je bilo najprije 18 zaposlenih, a naknadno su preuzeti djelatnici koji su radili na postrojenjima za proizvodnju pitke vode pa je bilo ukupno 23, a danas ih je 24 jer je zaposlen šef računovodstva. A vaše tvrdnje oko stranačke pripadnosti su deplasirane, jer je u Kombelu svaki šesti zaposlenik bio pripadnik Hrvatske narodne stranke kojoj pripadate. Vrijeme stranačkog zapošljavanja je završeno odlaskom prijašnjeg direktora Marjančevića, naveo je gradonačelnik Burić.

U nastavku je detaljno rekapitulirao situaciju s cijenom vode o čemu smo već pisali, izražavajući još jednom zahvalnost članovima uprave Duropacka na razumijevanju i dobroj volji da prihvate argumente što je dovelo do dogovora o korigiranju cijene vode.

Dodatne su tenzije uslijedile u vezi s cijenom zgrade Gradske uprave. Naime, kada se zbroje svi troškovi izgradnje, prijenosa vlasništva, najma u međuvremenu, poreza i kamata proizlazi da je cijena zgrade narasla na vrtoglavih 15,8 milijuna kuna, što je izazvalo burne reakcije među vijećnicima, pa i poziv na utvrđivanje odgovornosti za postupanje koje je izazvalo gomilanje troškova.

Upravo reguliranju situacije sa zgradom Gradske uprave bilo je posvećeno nekoliko odluka koje su nastalu situaciju trebale uskladiti sa zakonskim odredbama na zahtjev revizije. Donesene su odluke koje su stvorile zakonski okvir za izravnavanje međusobnih potraživanja između Kombela i Grada, podizanje kredita kojim će Kombel kupiti zgradu AOP-a, izmijenjen je proračun u kojem su planirani prihodi i rashodi vezani za te transkcije,a donesena je i odluka o obračunu i naplati naknada vezanih za cijenu vode tako da će, kao što je i najavljeno cijena vode biti znatno niža od one cijene koja je izazvala burne reakcije. Grad će iz svojih sredstava građanima naknaditi već plaćenu razliku u cijeni, tako da neće biti oštećeni, a nova cijena vode će biti 13,80 kuna po kubiku.

Na kraju sjednice gradonačelnik je zahvalio svim sugrađanima koji su sudjelovali u borbi protiv vodene stihije te najavio da će se nastojanja nastaviti i narednih dana jer je najavljen dolazak vodenog vala višeg no što se prvobitno predviđalo što zahtijeva i dalje budnost i spremnost na akciju.

 Fotografija:Arhiva portala

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 487 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

KINO PROGRAM

     STUDENI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu