MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Danas:Drava opada, Karašica raste

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE/VALPOVO I danas je na poprištima borbe s vodenom stihijom sve pod kontrolom.

Vodostaj Drave opada pa su kod Citadele tek dežurni vatrogasci koji povremeno s pumpama crpe vodu koja navire iz pješčanog tla ispod nasipa. Očekuje se dalje opadanje vodostaja, ali će se i dalje budno osmatrati i dežurati te intervenirati po potrebi. Tijekom prijepodneva, načelnica Stožera za zaštitu i spašavanje Ljerka Vučković obišla je dežurne i uvjerila se u stabilnost stanja. Voda se polako odlijeva prema koritu, ali još uvijek pokriva biciklističku stazu u gradnji.

Za razliku od Drave, Karašica je u porastu pa zahtijeva dodatnu intervenciju. Danas prije podne djelatnici poduzeća Karašica-Vučica bagerom su razmještali vreće s pijeskom koje su im jučer pripremili valpovački vatrogasci i sugrađani. Naime vodostaj Karašice je u blagom porastu pa je bilo potrebno dograditi zečji nasip na nekim dijelovima nasipa koji štiti vikendice, kuće i plastenike.

Mjesna vatrogasci i stanovnici Ladimirevaca jučer su izgradili zečji nasip na kanalu za oborinske vode do Vučice i stanje je sada stabilno i sigurno. Kako bismo saznali pravo stanje potražili smo dežurne vatrogasce. I našli zapovjednika vatrogasne zajednice kako uz dežurstvo s obzirom na stabilnu situaciju na terenu – opušteno roštilja. No, za slučaj da treba intervenirati - sasvim je sigurno da su on, njegovi vatrogasci i oprema spremni.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1619 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It