Vidljive konture buduće biciklističko- pješačke staze

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Izgradnja biciklističke staze u Ulici Ive Lole Ribara napreduje u skladu s ugovorenim rokovima i već se naziru konture buduće biciklističko- pješačke staze duž cijele ulice.

Vrijednost ovog projekta, koji se sufinancira iz  Operativnog programa: Konkurentnost i Kohezija 2014. - 2020., je 2.018.369,08 kuna s PDV-om, a predviđeni rok završetka radova je kraj travnja ove godine.

Radnici tvrtke GEBRUDER d.o.o. Bizovac do sada su duž cijele ulice postavili cijevi oborinskog kanala i ugradili separatore za odvajanje nečistoća na ispustu oborinske odvodnje, izradili slivnike, a trenutačno su u tijeku radovi na iskopu i izradi konstrukcije nosivog sloja bicikističko-pješačke staze.

Već su duž jedne strane staze postavljeni rubnici, a stigli su i betonski elementi za odvod oborinske vode.

U Valpovu gotovo da i nema ulice u kojoj se ne obavljaju neki od radova iz aktualnih projekata.

Na središnjem trgu provode se dva projekta- Projekt rekonstrukcije vodovoda i odvodnje te Projekt  Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića, koji će značajno promijeniti vizuru glavnog gradskog trga. U tijeku su opsežni radovi skidanja gornjeg sloja opločenja kako bi se uskoro nastavili radovi na obnovi komunalne infrastrukture- struja, telekomunikacije, plin, a već su u tijeku obnove odvodnje i vodovoda kroz drugi projekt.

Projekt  Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića podijeljen je na četiri grupe. Prvu grupu poslova čini obnova pristupne površine kompleksu crkve, župnog dvora i edukacijsko-interpretacijskom centru na Trgu kralja Tomislava, a izvođač radova je TEH-GRADNJA d.o.o. Zagreb). Druga grupa poslova obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju dvorišne zgrade u Memorijalni centar Matije Petra Katančića, a izvođač tih radova je tvrtka K.M.D. SERVIS d.o.o. iz Belišća. Treća grupa poslova je adaptacija interijera zgrade bivše vijećnice za javne i društvene namjene Edukacijsko-interpretacijskog centra. Izvođač tih radova je FIND-ING d.o.o. Osijek. Četvrta grupa poslova je izvođenje radova dogradnje i sanacije kulturnog dobra Crkve bezgrešnog začeća BDM sa župnim dvorom što će također obaviti tvrtka TEH-GRADNJA d.o.o. Zagreb.

Ukupna vrijednost svih radova na provođenju ovog projekta je 16.556.539,21 s PDV-om, a kada budu završene, u lipnju sljedeće godine središte grada bljesnut će novim izgledom i sadržajima koji će Valpovu omogućiti dostojno pozicioniranje na kartama novostvorenih kulturnih vrijednosti na temeljima baštine.