Oživjelo još jedno gradilište u Valpovu

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Neuobičajeno toplo i stabilno vrijeme, i prije no što se očekivalo, oživjelo je još jedno gradilište u Valpovu.

Riječ je o provođenju Projekta „Parkovni biseri Slavonije“ u sklopu kojeg je započeta izgradnja zgrade Informacijskog centra.

Projekt  „Parkovni biseri Slavonije“  vrijedan 24.130.786,96 kuna ugovoren je za financiranje sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, za Promicanje održivog razvoja prirodne baštine. Nositelj projekta je Grad Našice, a partneri su Grad Valpovo i Javna ustanova  za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Vrijednost aktivnosti koje će se provesti u Valpovu je 5.821.805,00 kuna, a vrijednost upravo započetih poslova je 609.000,00 kuna.

Radove izvodi tvrtka FIND-ING d.o.o. iz Osijeka. Danas su započeti radovi na iskopu temelja, u srijedu je planirano betoniranje, a u skladu s predviđenim rokovima, završetak je planiran u prvim ljetnim mjesecima. Završetak tog objekta bit će i završnica cijelog projekta koji će značiti nov doprinos ukupnoj turističkoj ponudi Valpova i sasvim novog doživljaja jednog od najljepših parkova u Hrvatskoj.