Novčane naknade roditeljima zbog nemogućnosti upisa djece u jaslički program

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Grad Valpovo uvodi još jednu demografsku mjeru o čemu je izvijestio na službenim stranicama.

-Kao nastavak daljnjih aktivnosti na provedbi brojnih pronatalitetnih i demografskih mjera koje su direktno vezane za mlade obitelji s područja grada Valpova od naknada za novorođenčad, sufinanciranje boravka u dječjim vrtićima na području grada, sufinanciranja školskih udžbenika, studentskih i učeničkih stipendija, gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, sredinom veljače donio je Odluku o novčanoj naknadi roditeljima djece s područja grada Valpova koja su ostvarila pravo na upis u jaslički program, a nisu mogla biti upisana zbog popunjenosti kapaciteta, navodi se u priopćenju.

Pravo na novčanu naknadu u iznosu od 700,00 kn mjesečno po djetetu ostvaruju svi roditelji koji imaju prebivalište na području grada Valpova te čija su djeca ostvarila pravo na upis u jaslički program Dječjeg vrtića „Maza“ Valpovo i/ili Dječjeg vrtića „Moj bambi“ Valpovo za pedagošku godinu 2020.2021., a nisu mogla biti upisana zbog popunjenosti kapaciteta. Isključivi uvjet za ostvarivanje navedenog prava je da su oba roditelja u radnom odnosu.

U narednim danima gradonačelnik Šutalo će objaviti i Javni poziv u kojem će biti navedene sve potrebne informacije za ostvarivanje prava na novčanu naknadu.