MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Lažna briga?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Od bivših djelatnika „Programa pomoći u kući“ dobili smo priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

 

-Obraćamo se javnosti nakon po našem mišljenju potpuno neprimjerenog istupa g. Burića na gradskom vijeću vezano za naš sudski postupak koji smo pokrenuli radi utvrđivanja nezakonitog prestanka naših radnih odnosa i diskriminacije uvjetovane drugačijim političkim uvjerenjem, kaže se u priopćenju.

Prije svega ističemo kako je od 6 radnika koji vode prethodno opisani postupak, jedan radnik Goran Tomašević, prvostupanjski postupak vodio pred Općinskim sudom u Osijeku i taj postupak dobio u cijelosti. Dakle presudom je utvrđen nezakonit otkaz i diskriminacija u slučaju Gorana Tomaševića. 
Drugih 5 radnika je prvostupanjski postupak vodilo pri Općinskom sudu u Valpovu i njihov zahtjev je prvostupanjskom odlukom odbijen.

Na obje ove sudske odluke su uložene žalbe što znači da su presude koje su donesene nepravomoćne, da je postupak još uvijek u tijeku i trenutno se vodi pri Županijskom sudu u Osijeku.

Zbog prethodno rečenoga smatramo kako je istupu g. Burića u pojedinim medijima dana takva pažnja i cijeli tekst napisan na takav način koji je prema našem mišljenju stvorio potpuno krivu percepciju u javnosti o svemu što se dogodilo i trenutno događa u ovom slučaju.

U objavljenom tekstu g. Burić odgovara na pitanje čitajući dijelove prvostupanjske presude Općinskog suda u Valpovu koja ne samo da je nepravomoćna što se nigdje ne spominje, nego se niti ne odnosi na sve zaposlenike.

Posebno je neprimjerena zadnja rečenica teksta kojom smo zatečeni i vrijeđa nas a u kojoj g. Burić po našem mišljenju iznio neistine vezano za po njemu nekakva „huškanja i krivo savjetovanje“. Pitamo se kako si daje za pravo da spočitava i omalovažava rad našeg odvjetnika g. Palatinuša u predmetu koji je u tijeku.

A s druge strane još je opasnije što smatramo kako se istupom g. Burića u spomenutoj rečenici vrši i pritisak na pravosuđe, tvrdnjom kako ćemo mi u ovom postupku koji je u tijeku „morati snositi troškove vođenja sudskog postupka i odvjetnika“, postavljajući stvari na način kao da je ovakva prvostupanjska sudska odluka pravomoćna.

S pravom se nakon ovakvog istupa pitamo zbog čega g. Burić nije čitao prvostupanjsku presudu koja se odnosi na Gorana Tomaševića. Pretpostavljamo da je odgovor zato jer je g. Tomašević prvostupanjsku presudu dobio u cijelosti skupa sa svim troškovima.

Vrijeđa nas i činjenica da g. Burić obnašajući dužnost gradonačelnika nije u proteklih godinu dana reagirao na stalna upozorenja g. Huisa na gradskim vijećima, te nije poduzeo ništa kako bi utvrdio zbog čega smo nas šest građana grada Belišća ostali bez posla.

S obzirom na do sada opisano ignoriranje nas kao građana grada Belišća od strane g. Burića smatramo ovakav njegov istup pokušajem samopromocije i prikazivanjem lažne brige.

Na kraju, želimo naglasiti kako izuzetno cijenimo što se g. Huis, kao gradski vijećnik, zalagao za nas tijekom sveg ovog vremena. No ono što nam je još važnije od toga je što se g. Huis u svim svojim postupcima prema nama ponašao prije svega kao čovjek. Na svoj nesebičnoj potpori koju nam daje i dan danas od srca mu hvala.

S poštovanjem, Goran Tomašević, Tanja Govedić, Jozo Ignjac, Gordana Papišta, Zorica Sever  i Mirjana Mihaljević.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1580 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It