Josip Stjepanović na čelu DVD Tiborjanci

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

TIBORJANCI U subotu, 27. veljače 2021. godine, u prostorijama Društvenog doma Tiborjanci, održana je izvještajna-izborna Skupština DVD-a Tiborjanci uz nazočnost operativnih članova uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini DVD-a Tiborjanci, nazočio je zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Nikica Mužević i Dubravko Čovčić.

Nakon jednoglasno usvojenih Izvješća o radu i financijama za 2020. godinu i Planova rada i financija za 2022. DVD-a Tiborjancii, pristupilo se izboru kandidata na funkcije i radna tijela DVD-a za petogodišnje mandatno razdoblje od 2021. do 2026. godine, gdje su jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela Društva i to:

 

 • Funkciju PREDSJENIKA DVD-a Tiborjanci obnašat će JOSIP STJEPANOVIĆ, a
 • Funkciju ZAPOVJEDNIKA DVD-a Tiborjanci obnašat će IVICA TALAFUK.
 • UPRAVNI ODBOR DVD-a Tiborjancii od 9 članova čine:
  1. Josip Stjepanović,
  2. Ivica Talafuk,
  3. Siniša Mandić,
  4. Marko Galić,
  5. Mirko Blažević,
  6. Nenad Mandić,
  7. Darko Kozina,
  8. Bruno Dušanić i
  9. Ivica Vidaković.

 

Potom nazočnima se obratio zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, osvrnuo se na rad društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG Belišće.  Iznio je potporu VZG Belišće u radu svih vatrogasnih Društava na području zajednice u redovnoj aktivnosti, a posebno u nabavci osobne vatrogasne opreme u zaštiti operativnih vatrogasaca. Ukratko je upoznao prisutne o novom Zakona o vatrogastvu, koji je stupio na snagu  01.01.2020. i novim Statutom koji su usklađeni s novim Zakonom, a uređuju rad Društva. Na kraju čestitao je izabranim osobama i poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Potom nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, koji je pozdravio u ime Gradonačelnika i svoje osobno ime, te izrazio zahvale i čestitke na aktivnostima koje su provedene u protekloj godini koja je obilježena mjerama zaštite od COVIDA-19. Kako je aktivnosti bilo manje s obzirom na pandemiju, ipak osnovna funkcija vatrogasaca u zaštiti od požara je bila izražena, jer jedna intervencija u 2020. godini je dobro odražena. Ističe podršku Grada Belišće u svim projektima koje provodi VZG Belišća i DVD-a, te želju za omasovljenje mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova i puno zdravlja.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda, predsjedavajući Siniša Mandić, zahvalio se prisutnima na nazoćnosti i zaključio rad Skupštine.