Proteklih se godina puno radilo, gradilo i obnavljalo u Brođancima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BROĐANCI Analizirajući ostvarene infrastrukturne i društveno korisne projekte za  lokalnu zajednicu u proteklom vremenskom razdoblju načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković izrazio je zadovoljstvo postignućima u svakom pojedinom općinskom naselju.

-Držeći se načela pravedne raspodjele financijskih proračunskih sredstava i ustaljenog ravnomjernog razvoja Općina je tako ostvarila brojne kapitalne infrastrukturne projekte u Brođancima. Učinjeni su znatni pozitivni pomaci vidljivi na svakom koraku, izjavio je Vuković.
-Zahvaljujući brizi i aktivnostima općinske uprave realizirani su brojni projekti poput: uređivanja šireg prostora središta mjesta, obnove zgrada zdravstvene ambulante i ispred nje izgradnje parkirališta, rekonstrukcije i obnove  vatrogasnog i dijela društvenog doma. Kod osnovne škole izgrađen je rukometni asfaltni teren  i dječje igralište, a u dvorištu  kod "omladinskog doma" postavljeno je vježbalište na otvorenom.
Nadalje, ugrađena je nova plastična stolarije na zgradi Olimpijskog doma u čijoj je blizini izgrađena lijepa drvena nadstrešnica te pored sportskog terena doveden priključak na vodovodnu mrežu.
Na gornjoj etaži društvenog doma u centru Brođanaca uređene su prostorije za potrebe mjesnog odbora i Udruge mladih "BUM".
U prizemlju iste zgrade obnovljen je poslovni prostor u kojem se danas nalazi prodavaonica mješovite robe.
Pored svega navedenog zasađena su mlada stabla uokolo školske zgrade, a za sportsko rekreativne i natjecateljske aktivnosti stolno teniskog kluba "Omladinac" temeljito je obnovljena  zgrada bivšeg omladinskog doma.
U školskoj zgradi obnovljen je bivši učiteljski stan u kojem se svake godine održava predškolski program "male škole".
Ispred mjesnog groblja izgrađeno je prostrano automobilsko parkiralište, obnovljeno je krovište kuće oproštaja te u njoj  ugrađen  klima uređaj.
U mjestu su sagrađene  dvije cjeline učinkovite ulične led javne rasvjete, a vrlo brzo graditi će se i treća. Ukupna vrijednost izgradnje javne rasvjete u Brođancima sa sve četiri faze iznosi ukupno 2,5 milijuna kuna. Za ovaj projekt financiranje je osigurano iz općinskog proračuna uz mogućnost financiranja iz drugih izvora.  Nedavno su sve ulice Brođanaca označene tablama u obliku putokaza koji označavaju svaku pojedinu ulicu u naselju.
Općina Bizovac ostvarila je i jako dobru suradnju sa Župnom zajednicom Svete Ane, kojoj je pružena  financijska potpora za potrebe obnove i uređenja pripadajućih sakralnih objekata.
Iz proračuna Općine Bizovac redovno se financiraju sportske i natjecateljske aktivnosti nogometnog kluba "Gaj", STK "Omladinac" te nadaleko poznate tradicionalne i jedinstvene manifestacije Olimpijade starih sportova, zaključio je Vuković.