U OBŽ 8 osoba novopozitivno na koronavirus

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 209 uzoraka od kojih je 8 bilo pozitivno na koronavirus.

Dvije novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira, Bilja, Čepina, Ernestinova, Našica i Petrijevaca,

Na bolničkom liječenju nalazi se 48 osoba oboljelih od COVID-19, i to 39 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 7 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 9 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 81 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.087 osoba.

Policijski službenici proveli su 8 provjera osoba u samoizolaciji, a u jednom slučaju utvrdili kršenje te mjere, odnosno na Graničnom prijelazu Erdut zatečen je državljanin Srbije koji je prekršio vrijeme za tranzit kroz Hrvatsku od 12 sati.

Obavili su i 177 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje propisanih mjera, i to slastičarnice u Osijeku na čijoj su terasi 21. ožujka 2021. godine u 22.15 sati zatečeni vlasnik i sedam gostiju te protiv vlasnika slijedi obavijest Državnom inspektoratu o počinjenom prekršaju.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda (19.-22. ožujka) obavili su 190 nadzora provođenja epidemioloških mjera (155 u ugostiteljskim objektima, 13 u trgovačkim centrima, 10 u trgovinama, 5 u pekarnicama, 3 na benzinskim postajama te po 2 u ljekarnama i bankama) pri čemu su utvrdili 3 nepravilnosti i dali naloge za njihovo otklanjanje.