MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Općina Bizovac kontinuirano ulaže u poboljšanje životnog standarda u Habjanovcima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HABJANOVCI Znajući za sve dugogodišnje težnje i infrastrukturnu problematiku stanovnika Habjanovaca u proteklim mandatnim razdobljima načelnik općine Bizovac zajedno sa svojim suradnicima nastojao je u tom općinskom naselju ostvariti brojne kapitalne i društveno korisne projekte.

U samo nekoliko godina otkako je Srećko Vuković na čelu bizovačke općine  učinjeni su znatni pozitivni i vidljivi pomaci. Zahvaljujući unaprijed planiranim razvojnim programima i planovima u Habjanovcima kao i u ostalim općinskim naseljima puno je toga izgrađeno, uređeno i obnovljeno.

U središtu mjesto u potpunosti je uređen veliki Društveni dom (unutar kojeg su obnovljeni  svi prostori i ugrađene nove instalacije, izvedeni su radovi na uređenju  prostorija za aktivnosti djece i mladih, a na ulazima u poslovne prostore trgovine mješovite robe, ugostiteljski lokal i lovački ured ugrađena je nova plastična stolarija). Ispred zgrade doma obnovljeno je asfaltno parkiralište.

Kod nogometnog igrališta nasipanjem velikih količina zemlje i sadnjom mladih sadnica drveća sanirana je velika dugo vremena zapuštena javna površina tzv. „Bara“.

Na zahtjev mjesnih poljoprivrednika i mještana na nekoliko lokacija uređeni su poljski putevi, nerazvrstane ceste i uklonjene divlje deponije različitih vrsta otpada.

Radi sigurnosti sudionika u prometu obnovljen je pješački most u Kolodvorskoj ulici  i dio uništene ceste.

Za najmlađe habjanovčane  izgrađeno je dječje igralište te asfaltni rekreacijski rukometni teren kod osnovne škole, koja je zahvaljujući Osječko baranjskoj županiji na poticaj općine u potpunosti obnovljena.

Općinska uprava  vodila je posebnu brihu o urednosti mjesnog groblja. Tako je nedavno obnovljeno krovište kuće oproštaja, a prethodno je prostor klimatiziran.

Za cestu koja od kraja Velike ulice povezuje naselje s mjesnim grobljem i vodi dalje prema prometnici Brođanci-Čepinski Martinci izrađena projektno tehnička dokumentacija na temelju koje je dobivena građevinska dozvola, kako bi nakon provedenog postupka javne nabave uskoro mogli započeti radovi u sklopu tog važnog projekta vrijednog 3,3 milijuna kuna.

U samom naselju do danas su izgrađene gotovo tri cjeline energetski učinkovite ulične led javne rasvjete čija je ukupna vrijednost 2,5 milijuna kuna. Ovih se dana na radost mještana izvode građevinski radovi  u okviru 3. cjeline u ulicama Fiskulturnoj i Slavonskoj.

Značajna financijska sredstva općina je uložila u potpunu obnovu donedavno zapuštenog vatrogasnog doma sa spremištem i uređenje prostranog dvorišta oko vatrogasnog doma.

Važno je istaknuti kako je u mjestu izvršena  legalizacija svih društvenih objekata u općinskom vlasništvu.

Na inicijativu Općine izgrađena je asfaltna cesta Habjanovci-Cret Bizovački u vrijednosti nešto većoj od 6,5 milijuna kuna koja povezuje Habjanovce sa državnom cestom DC2. i olakšava dolazak do željezničke postaje u Cretu.

Radi lakšeg snalaženja svih koji dolaze u Habjanovce pločama u obliku putokaza označene su sve ulice u mjestu.

Iz općinskog proračuna redovno se pruža  financijska i materijalna potpora NK „Jadran“, a putem Vatrogasne zajednice financirane su aktivnosti DVD-a.

Pripremajući se za novo vremensko razdoblje općinski načelnik Srećko Vuković zajedno sa svojim suradnicima utvrdio je nekoliko demografskih inicijativa te dvadesetak prioritetnih projekata vrijednih i korisnih za poboljšanje životnog  standarda, a ujedno i  daljnji svekoliki napredak Habjanovaca.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 763 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu