Nije dozvoljeno samoinicijativno spajanje na kolektore

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Dvorac d.o.o. za komunalne djelatnosti uputio je važnu obavijest korisnicima usluga na području Općina Bizovac, Petrijevci i Koška u vezi s nedozvoljenim korištenjem odvodnog sustava u izgradnji.

 

 

O B A V I J E S T

MJEŠTANIMA I KORISNICIMA USLUGA DVORAC d.o.o. Valpovo

NA PODRUČJU OPĆINE BIZOVAC, OPĆINE PETRIJEVCI I OPĆINE KOŠKA U VEZI NEDOZVOLJENOG KORIŠTENJA ODVODNOG SUSTAVA KOJI JE U IZGRADNJI

 

U proteklih godinu i pol dana grad Valpovo te općine Bizovac, Petrijevci i Koška velika su gradilišta. Svjedoci smo raskopanih ulica, strojeva i cijevi po gradu, susjednim općinama i okolnim naseljima. Intenzivno se radi na sustavu odvodnje otpadnih voda, izgradnjom glavnih i sekundarnih kolektora i kućnih priključaka.

Izvršenim postupcima kontrole izgradnje odvodnog sustava utvrđeno je da su se u pojedinim mjestima gdje nije u funkciji sustav odvodnje mještani bez odobrenja izvoditelja radova i isporučitelja usluge spojili na izvedene glavne kolektore odvodnje.

Mole se svi mještani na području općina Bizovac, Petrijevci i Koška da se ne spajaju jer SUSTAV ODVODNJE JOŠ NIJE U FUNKCIJI.

            Sustav odvodnje biti će u funkciji izgradnjom uređaja za pročišćavanje u Petrijevcima i Belišću. Spajanje na nezavršenu mrežu odvodnje otežava i onemogućava daljnje izvođenje radova. Potrebno je sve kolektore dodatno ispirati i očistiti kako bi se mogli izvoditi radovi, što stvara dodatne troškove. Posebno naglašavamo kako su neki kolektori izvedeni i prije desetak godina koji isto tako nisu u funkciji. Cjelokupan sustav odvodnje biti će spreman za korištenje nakon završetka uređaja za pročišćavanje što je u planu do kraja 2023. godine.

Stoga još jednom upozoravamo mještane da se ne spajaju samoinicijativno na izvedene kolektore.  

Zajednička suradnja pridonosi uspješnom završetku radova u planiranim rokovima!

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

 

UPRAVA DIREKTORICA

DVORAC d.o.o.

za komunalne djelatnosti

V a l p o v o :

Iva Matić, dipl.ing.građ.