MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ne postoji savršen roditelj, postoji samo onaj koji želi učiti biti bolji roditelj

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Danas je u Centru kulture Matija Petar Katančić otvorena izložba promotivnih plakata nastalih u sklopu projekta I TATA JE VAŽAN.

Otvorenje izložbe organizirao je Dječji kreativni centar DOKKICA u suradnji s Gradom Valpovom, a cilj je promocija aktivnog očinstva u lokalnoj zajednici.

Izložba je dio istoimenog projekta kojim se promiče aktivna uloga oca u obitelji i odgoju djeteta na području Osječko baranjske županije, a DOKKICA ga provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Maja Varga Bradvica je uime organizatora pozdravila sudionike otvaranja, a podupirući projekt i izložbu, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo naglasio je veliku važnost projekta u cijelosti, a posebno njegov značaj za educiranje mladih, budućih roditelja o važnosti uloge oca u obitelji i odgoju djeteta, psihološkim aspektima roditeljstva i promicanje važnosti aktivnoga očinstva.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Valpovo Janja Oklopčić naglasila je važnost roditeljske ravnopravnosti u odgoju djece odnosno poticanja aktivnog očinstva te značaj same izložbe utjecajem na ciljne korisnike.

Izložbu je otvorila Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra DOKKICA i voditeljica projekta.

-Živimo u vrijeme velikih promjena koje se odražavaju na sve aspekte života, naglasila je.

- Obitelj kao temeljna društvena jezgra proživljava čitav niz različitih utjecaja. I kao pojedinci i kao obitelji u različitim modelima nastojimo u svakodnevici stvoriti uvjete za kvalitetan život. Nažalost, nismo svi u istim pozicijama iako imamo ista prava. 

Važnost uključenosti oca u obitelj i odgoj djeteta doprinosi pozitivnom roditeljstvu što znatno utječe na ostvarivanje prava djeteta. Čl. 18. Konvencije kaže da dijete ima pravo biti odgajano od strane njegovih roditelja (ako je moguće). Ovim projektom želi se naglasiti ne samo pravo djeteta na odgoj od strane oba roditelja nego i sve one dobrobiti za dijete kad oba roditelja ravnopravno snose svoje odgojne uloge.

Ne postoji savršen roditelj, postoji samo onaj koji želi učiti biti bolji roditelj, istaknula je i pozvala da ova izložba bude doprinos u transformaciji stereotipa o rodnim ulogama kao i prilika za pozitivne promjene – kako u zajednici, ali i važnije, u obiteljima i međusobnim odnosima roditelja.

-Nadam se da će obitelji Valpova rado pogledati izložbu i da će ih potaknuti na promišljanje o važnosti i dobrobiti aktivne uloge oca u odgoju, zaključila je otvarajući izložbu.

Andrea Žulj, voditeljica psihosocijalne podrške za djecu i roditelje u DOKKICI, autorica priručnika "Uloga oca u odgoju" i urednica edukativnog videa "Uloga oca u odgoju" predstavila je online priručnik i edukativni video.

 Uloga oca u odgoju.mp4

 Priručnik - I tata je važan (1).pdf

Izložbeni komplet obuhvaća 12 opremljenih plakata, 12 vizuala, 12 autentičnih očeva s djecom s područja Slavonije i Baranje. Fotografije je snimio Mario Miloloža, a grafičku pripremu plakata potpisuje Nikolina Dinješ, grafička dizajnerica i ilustratorica. Komplet DOKKICA ostavlja u trajno vlasništvo Gradu Valpovu, a nakon izložbe u Kulturnom centru „Matija Petar Katančić“, plakati će otputovati u DV „Maza“ pa i dalje prema željama dionika zajednice u dogovoru s Gradom Valpovom.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1623 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu