Grad Valpovo dodjeljuje novčanu naknadu roditeljima djece koja nisu upisana u jaslice zbog popunjenosti kapaciteta

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Danas je u Gradskoj upravi Grada Valpova upriličeno potpisivanje Ugovora o ostvarivanju prava na novčanu naknadu roditeljima djece s područja grada Valpova koja su ostvarila pravo na upis u jaslice, a nisu mogla biti upisana zbog popunjenosti kapaciteta.

Ugovore je s korisnicima - jedanaestero roditelja koji su podnijeli zahtjev i ostvarili pravo na novčanu naknadu u iznosu od 700,00 kn mjesečno po djetetu za pedagošku godinu 2020./2021.potpisao gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo.

Osnovni uvjet za ostvarivanje prava na novčanu naknadu je da su roditelji hrvatski državljani s prebivalištem na području grada Valpova te da su oba roditelja zaposlena.

Tom prigodom, gradonačelnik Šutalo je istaknuo da će Grad Valpovo u narednom razdoblju aktivno raditi na dodatnom proširenju kapaciteta dječjih vrtića te da je ovo samo nastavak daljnje provedbe demografske politike Grada Valpova, koja uz predmetnu mjeru obuhvaća i sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima na području grada Valpova i drugih jedinica lokalne samouprave, novčane naknade za novorođenu djecu, novčane naknade za osnovnoškolce, stipendije i prijevoz za učenike i studente te brojne druge mjere.

Grad Valpovo i dalje aktivno radi na donošenju i drugih demografskih mjera poput sufinanciranja troškova kupovine kuće ili stana za mlade obitelji s područja grada Valpova , a otvoreni sa i svaku suradnju i inicijative koje će pridonijeti poboljšanju demografske slike Grada Valpova.