Najmlađi veselo i razigrano obilježili Dan planeta Zemlja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  U Valpovačkom parku, Izviđačkom dječjem ekološkom centru(IDEC) jučer je bilo veselo i razigrano.

Tijekom prijepodneva dvije skupine polaznika dječjeg vrtića- Štrumfovi iz vrtić Moj Bambi i Kapljice iz vrtića Maza, u povodu Dana planeta Zemlje posjetili su ovaj ekološki centar i u okolnostima pandemije predstavili svoje programe posvećene Zemlji.

Poletarci i pčelice Izviđačkog odreda Iovallios bili su uzorni domaćini i zajedno s gostima recitirali, pjevali i igrali se, slijedeći tradiciju dugu gotovo tri desetljeća, i ove godine prigodno obilježili Dan planeta Zemlja s temom "Obnovimo našu Zemlju" (Restore our Earth).

U improviziranoj, jedinstvenoj galeriji u prirodi pripremili su izložbu svojih likovnih radova s porukama o očuvanju Zemlje.

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje održana je uz "ekološke" aktivnosti sudionika i jedna značajna izviđačka. Naime, pčelice i poletarci  družine "Petar Pan" koji su ispunili uvjete pripremnog razdoblja danas su dali Obećenje poletaraca. Uz državne i izviđačke zastave i izviđački pozdrav, izgovara se tekst zavjeta i prima družinska izviđačka marama. 

Poletarci i pčelice

Lucija Brajnović, Jakob Đurković, Ena Kraljik i Mia Kuhar su na ovaj poseban dan dobili oko vrata svoje plavo-zelene marame izgovorivši slijedeći tekst Obećanja poletaraca:


Obećajem da ću:
- voljeti i upoznavati svoju domovinu
- poštovati Božje zapovjedi
- ispunjavati zakone poletaraca i
- svaki dan učiniti nešto dobro

Tijekom poslijepodneva, sličan program izveli su učenici 4c Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo, predvođeni svojom učiteljicom Stelom Horvat, ali su s ponosom posjetili i stablo crnog bora koje su posadili u IDECU prije četiri godine. I na taj simboličan način doprinijeli su obnovi Zemlje. Odlučili su brinuti de za svoje stablo i u budućnosti i pratiti njegov rast i doprinos ljepoti i valpovačkog parka. Svoje su prigodno druženje s izviđačima završili veselim igrama i programom u čast Dana planeta Zemlje.