Noć knjige - ljekovita moć knjige

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Ove je godine obilježena jubilarna, deseta Noć knjige u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja).

U Godini čitanja, u Osnovnoj školi Matije Petra Katančića željeli su pozornost skrenuti na knjigu i čitanje te govoriti o položaju i vrijednosti knjige u suvremenom društvu. Stoga su osmislili nagradni natječaj pod motom Noć knjige – ljekovita moć knjige i pozvali učenike 6., 7. i 8 razreda da, nadahnuti ulomcima odabranih knjiga,  razmisle o ljekovitim moćima knjiga te pokušaju napisati priču, pjesmu ili stranicu dnevnika tražeći odgovore na vlastita pitanja.

-U natječaju je sudjelovao 21 učenik i među brojnim pričama, pjesmama i stranicama dnevnika pronašli smo mnogo lijepih misli koje tješe, smiruju, ali i uznemiruju, potiču na razmišljanje, razvijaju empatiju i suosjećanje, izvijestili su organizatori. Izdvojili smo 3 rada koja su zaslužila nagradu, premda bismo najradije nagradili barem još tri puta toliko. To je priča priča Franke Bešlić iz 8.d razreda koja je osvojila prvu nagradu, pjesma Gee Antunović iz 8.d koja je osvojila drugu nagradu i dnevnički zapis Nike Ivića iz 6.d razreda koji je osvojio 3. nagradu.

Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali u ovom natječaju, a posebno nagrađenima!