DJEČJI TJEDAN: Prijam kod gradonačelnika

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Danas su u povodu Dječjeg tjedna članovi Dječjeg foruma i Dječjeg vijeća posjetili Gradsku vijećnicu.

 

Domaćini su im bili zamjenica gradonačelnika Pavica Majdenić i gradonačelnik Leon Žulj. Mališani iz Dječjeg foruma iznijeli su svoja zapažanja o temi Djeca i siromaštvo. Nažalost oni ne mogu utjecati na izravno rješavanje posljedica krize u društvu, ali njihova bi zapažanja trebala biti obvezujuća za odrasle. Naravno sve problemi nisu rješivi na razini grada, ali, domaćini su se obvezali uložiti krajnje napore da za svu djecu kojima to ne mogu roditelji osiguraju topli obrok u školi, i brži smještaju u dječje vrtiće.

Zapažanja i pitanja članova Dječjeg vijeća ukazala su na to da i najmlađi sugrađani sagledavaju stanje u društvu i imaju ozbiljne prijedloge za bolju sutrašnjicu. Žele besplatne udžbenike, više i bolje uređena dječja igrališta, biciklističke staze. Cijene ono što je učinjeno kako bi se poboljšali uvjeti odrastanja, ali predlažu starijima da ulože više napora da im djetinjstvo učine lagodnijim i ujednače uvjete odrastanja onih na selu s onima u gradu.

Dječji se tjedan nastavlja obilježavati i drugim manifestacijama i priredbama. Večeras s početkom u 18 sati u Multimediji Gradske Knjižnice i čitaonice Valpovo nastavlja se obilježavanje Dječjeg tjedna promocijom slikovnice Pričalica Ana, koju su osmislile i objavile članice Društva naša djeca iz Valpova. U prigodnom programu sudjeluju djeca iz vrtića.