MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Uz Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Svake godine širom svijeta, 14. lipnja, obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi.

Tom prigodom želimo javno zahvaliti ali i istaknuti izuzetan doprinos dobrovoljnih - neplaćenih darivatelja krvi u opskrbi nacionalnog zdravstvenog sustava s dostatnim količinama sigurne krvi i krvnih pripravaka. Cilj obilježavanja je podići globalnu svijest o potrebi redovitog neplaćenog darivanja krvi te jačanju solidarnosti i socijalne ravnoteže u zajednici. Također je to prilika za poziv nacionalnim vladajućim i zdravstvenim tijelima da u okviru skrbi o stanovništvu i javnom zdravstvu osiguraju odgovarajuće potrebne resurse i infrastrukturu za organizaciju i provođenje akcija davanja krvi kako bi se prikupile dovoljne količine sigurne krvi od dobrovoljnih, neplaćenih darivatelja krvi. Potreba za krvlju je diljem svijeta jedinstvena, ali pristup krvi za sve one koji je trebaju nije. Nestašice krvi posebno su prisutne u zemljama u razvoju. Dobra dugogodišnja praksa i veliki uloženi trud u animaciju i edukaciju stanovništva rezultira tijekom cijele godine kontinuiranim, svakodnevnim prilivom dovoljnog broja prikupljenih doza krvi od dobrovoljnih darivatelja krvi.

Sad za vrijeme pandemije COVID-19 virusa kad su se unatoč ograničenom kretanju i strogim epidemiološkim mjerama akcije davanja krvi i dalje odvijale i potrebe zdravstva za krvi i krvnim pripravcima podmirivale to je osobito došlo do izražaja.

Slogan ovogodišnje kampanje glasi „Darujte krv, očuvajte život". Poruka naglašava važnost darivatelja krvi u očuvanju života i ozdravljenju te je poziv na redovito darivanje krvi. Poseban naglasak je na ulozi mladih u aktivnostima na osiguravanju sigurne opskrbe krvlju jer oni čine velik dio populacije i uglavnom su puni ideja, entuzijazma i kreativnosti te spremni se uključiti. Iz tog razloga je GDCK Valpovo odlučilo, povodom Svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi, osnovati Klub 25 za dobrovoljne darivatelje krvi, u dobi od 18 do 25 godina, kako bi osigurali što organiziranije okupljanje mladih i uključivanje u dobrovoljno davanje krvi, animaciju i edukaciju.

Svim dobrovoljnim darivateljima krvi upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi te im zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti, humanosti i na svakoj darovanoj dozi krvi koja je mnogima očuvala život.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1357 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!