MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Novi proizvodni pogoni u Valpovu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Nakon nedavno održanog sastanka s predstavnicima uprave Harburg-Freudenberger Grupe te najave osnivanja nove tvrtke iz područja prehrambene industrije u gospodarskoj zoni u Valpovu i otvaranja do 150 novih radnih mjesta, iz Gradske uprave Grada Valpova stižu nove pozitivne vijesti iz područja gospodarstva. 

Kako je priopćeno iz Ureda gradonačelnika, krajem proteklog tjedna gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, ugostio je četiri investitora koji u narednom razdoblju planiraju otvoriti nove proizvodne pogone na području grada Valpova i zaposliti ne tako mali broj naših sugrađana. 

Tom prigodom su, nakon provedenog postupka javnog natječaja, potpisani ugovori o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Valpova, što je prvi preduvjet za realizaciju novih investicija na našem području, odnosno za stvaranje dodane vrijednosti i novih radnih mjesta.

Navedeni ugovori potpisani su s tvrtkom LIMKOM j.d.o.o. iz Donjeg Miholjca, tvrtkom GALANTE d.o.o. iz Valpova, tvrtkom EM-TEHNOLOGIJA d.o.o. iz Valpova te Grafičkom radnjom PRINTY iz Valpova.

Gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, u svojem obraćanju izrazio je zadovoljstvo i zahvalu što su predstavnici navedenih tvrtki prepoznali napore Gradske uprave u privlačenju novih poduzetnika u gospodarske zone Grada Valpova te mogućnost stjecanja posjeda na građevinskom zemljištu, koje je kompletno komunalno i prometno opremljeno, po izrazito povoljnim uvjetima. 

Potrebno je istaknuti da nas izrazito raduje činjenica što su nam za daljnje raspolaganje i nove poduzetnike preostale još samo tri građevinske parcele, što je samo dokaz i potvrda odgovornog upravljanja i stvaranja povoljnih uvjeta za nova radna mjesta i ostanak mladih obitelji u ovom dijelu Hrvatske, rekao je Šutalo.

Ujedno, napomenuo je da će učiniti maksimalne napore da se planirani projekti realiziraju u cijelosti, a sve na dobrobit svih građana Valpovštine.

Vrijedno je podsjetiti da su početkom svibnja ove godine, potpisani ugovori i s tvrtkom SWON d.o.o. iz Belišća te tvrtkom FRIGO-VAL d.o.o. iz Valpova. 

Ako uzmemo u obzir samo potpisane ugovore tijekom 2021. godine za ulaganja u gospodarske zone, izravno ulaganje u gospodarstvo Grada Valpova od strane privatnih investitora iznosit će gotovo 3 mil. €.

Iz Gradske uprave javljaju da novim investicijama i novim radnim mjestima na području grada Valpova nije kraj. U narednim danima bit će objavljene i nove informacije vezane uz razvoj gospodarstva, jer je to isključivi fokus djelovanja za naredno razdoblje.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 890 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!