MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

MIHAEL SUČIĆ: Zašto je došla tema neugodni mirisi u Belišću u Županijsku skupštinu?!

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Tijekom 2. sjednice Gradskog vijeća grada Belišća (8. lipnja 2021.) na aktualnom satu, govorio sam o neugodnim mirisima na koje se žale stanovnici Belišća.

Napomenuo sam da su trenutačno neugodni mirisi neizbježan dio svakodnevnog života koji „utječu na prikaz Belišća kao grada za svaku obitelj i normalan obiteljski život.“ Odgovor gradonačelnika Belišća Dinka Burića glasio je da je Belišće industrijski grad i da s industrijom „uz sve njene benefite idu i neke stvari koje nitko od nas ne bi želio.“ Također je naveo da su „normalna i očekivana“ nuspojava i da gradska uprava u okviru svojih ovlasti vodi brigu o zdravom okolišu i zdravlju.

Cijelo pitanje i odgovor:

Istu temu je na 2. sjednici Županijske skupštine (15. srpnja 2021. godine) otvorio SDP-ov vijećnik Zlatko Adjulović tražeći odgovor od Osječko-baranjske županije. Iako je pitanje bilo neodređeno, a tema nije u nadležnosti Županije, župan Ivan Anušić dao je jasan odgovor.

Belišće je uvijek bilo grad industrije, sporta i kulture, to treba uvažiti i na tome graditi i budućnost našeg grada uvažavajući sve relevantne aktere od građana do gospodarstvenika, a u skladu s trendovima 21. stoljeća. Naše sugrađanke i sugrađani moraju biti upoznati sa svim gradskim događanjima kao i činjenicom tko je nadležan i odgovoran za promatranje i proučavanje trenutačne situacije u Belišću.

Interes građana mora biti ispred politike, a političko djelovanje svih nas koji sudjelujemo u radu Gradskog vijeća usmjeren na dobrobit Belišćanki i Belišćana. Nećemo dopustiti da se gradski problemi „skrivaju pod tepih“ ili da se odgovornost za njih traži na višim razinama. I zakonska i moralna odgovornost Gradske uprave je da prate gospodarske i druge aktivnosti te njihove učinke na živote i zdravlje stanovnika našeg grada.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 770 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It