MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

IZBORNI POBJEDNICI I GUBITNICI:Odluke o naknadi troškova izborne promidžbe na izborima – gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika, članovi GV-a

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Gradsko izborno povjerenstvo, temeljem zakonskih odredbi, donijelo je odluku o naknadi troškova izborne promidžbe za  gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i članove Gradskog vijeća.

U skladu sa Zakonom i Odlukom Vlade RH, Matko Šutalo, izabrani gradonačelnik, ostvario je pravo na naknadu u visini 25.000,00 kuna, a stvarni troškovi promidžbe su bili 8.500,00 kuna pa će mu se taj iznos i isplatiti.

Troškovi kandidata Tomislava Čamagajevca za izbornu promidžbu bili su 49.901,29 kuna, a na temelju ostvarenih rezultata ima pravo na isplatu 13.785,37 kuna.

Odlukom o visini naknade troškova izborne promidžbe određena je naknada od 2.500 kuna po izabranom članu Gradskog vijeća, ali ne više od stvarno ostvarenih troškova.

Sukladno tome, Lista grupe birača nositelja Matka Šutala ostvarila je pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 22.500 kuna za devet vijećnika, ali su stvarno potrošili 8.222,50 kuna pa će im se toliko i isplatiti.

Hrvatska demokratska zajednica imala je stvarni trošak za izbornu promidžbu 17.300,67 kuna, a ostvarila je pravo na naknadu od 12. 500 kuna, za pet vijećnika.

Domovinski pokret ostvario je pravo na 2.500,00 kuna za jednog vijećnika, a stvarno potrošio 1.375,00 kuna.

Naknade prema ovim odlukama će se isplatiti do 3. kolovoza, na posebne račune izbornih sudionika, otvorenih za financiranje troškova izborne promidžbe.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 924 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!