MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

 Drage Valpovčanke i Valpovčani,

od srca Vam želim sretan Dan Grada i crkveni god Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije uz želju da zajedno nastavimo graditi ljepše i sretnije Valpovo za nas i generacije koje dolaze.

Gradonačelnik

Matko Šutalo

Požar odlagališta otpada u Belišću

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE U subotu, 14. kolovoza 2021. godine poslije podne, u 14:10 sati od Županijskog vatrogasnog operativnog centra zaprimljena je dojava o izbijanju požara na  belišćanskom odlagalištu opada.

Na mjesto požara, od kuda se odmah počeo širiti gusti crni dim, u kratkom vremenu su stigli vatrogasci DVD Belišća, a nedugo iza njih i sva raspoloživa vozila i cisterne  Dobrovoljnih vatrogasnih društava prigradskih naselja. Požar nije ugrožavao objekte i instalacije na odlagalištu, niti one u blizini.

Na požaru je angažirano ukupno 44 vatrogasaca koji su prvotno požarište stavili pod nadzor u nastojanju lokalizacije požara i sprečavanje njegovog širenja. Visoka temperatura (35º C) i vjetar otežavalo je gašenje, a što je utjecalo da vatra razvija vrlo visoku temperaturu. Nakon lokalizacije požara pristupilo se gašenju i uz pomoć radnih strojeva komunalnog poduzeća prekrivanje opožarene površine sa zemljom i pijeskom.

Na požarištu su sudjelovali DVD Belišće s 4 vozila, DVD Bistrinci i Gat s navalnim vozilom, DVD Bocanjevci i DVD Veliškovci s traktorskom cisternom „Belje“, a DVD Vinogradci i Tiborjanci su dali doprinos u ljudstvu. Zbog potrebe dovoza vode u ispomoći su sudjelovala i 4 operativna člana DVD-a Valpovo s autocisternom.

Razvojem situacije na požarištu, zapovjednik intervencije Dubravko Čovčić je oko 19,00  otpustio dio vatrogasaca s vozilima koji su napustili požarište (DVD Valpovo, DVD Bocanjevci, DVD Veliškovci, DVD Bistrinci, DVD Vinogradci i DVD Gat).

Vatrogasci DVD Belišće s dva navalna vozila nastavili su dežurstvo i gašenje pojedinih mjesta gdje se razvijao plamen, uz aktivno sudjelovanje radnih strojeva na prekrivanju požarišta sve do konačnog prekrivanja cjelokupne opožarene površine, gdje potom više nije bilo izdimljavanja i napustilo je prostor odlagališta otpada 15.kolovza 2021. godine u 17,34 sati. 

S obzirom na ovogodišnji učestaliji broj požara odlagališta otpada i ranijih iskustava, akcija gašenja uspješno je okončana razmjerno brzo, te se ovom prilikom zahvaljujem svim operativnim članovima DVD-a s područja Vatrogasne zajednice grada Belišće koji su nesebičnim radom i naporima doprinijeli akciji gašenja i članovima DVD-a Valpovo na ispomoći u dobavi vode.

Cjelokupnom akcijom spriječeno je onečišćenje zraka i normalan život mještana Grada Belišća i okolice.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1677 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!