MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

 Drage Valpovčanke i Valpovčani,

od srca Vam želim sretan Dan Grada i crkveni god Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije uz želju da zajedno nastavimo graditi ljepše i sretnije Valpovo za nas i generacije koje dolaze.

Gradonačelnik

Matko Šutalo

Jedinstveni u stvaranju boljih uvjeta gospodarskog razvoja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO  Sinoć je održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova.

Razlog sazivanja sjednice je nastojanje da se izađe ususret zahtjevima tvrtke Harburg Freudenberger iz Belišća, koja je pokrenula inicijativu da joj se na čestici na kojoj je izgrađen njihov valpovački pogon omogući veća minimalna izgrađenost. Da bi se tom zahtjevu udovoljilo potrebno ali i na taj način olakšala provedba planiranih investicija i drugih gospodarskih subjekata na našem području, potrebno je izmijeniti ne samo Detaljni plan uređenja Zone malog gospodarstva II Valpovo, nego i Prostorni i Urbanistički plan uređenja Grada Valpova.

Budući da je postupak složen i dugotrajan, a za početak tog procesa potrebne su odgovarajuće odluke Gradskog vijeća, sazvana je sjednica u vrijeme godišnjih odmora, kada to inače nije uobičajeno. No, pokazalo se to nije bio problem, jer je sjednici nazočilo 13 vijećnika koji su bili  jedinstveni i jednoglasno odlučili o izradi 5. izmjena i dopuna  Prostornog plana uređenja Grada Valpova, o izradi 6.izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja Grada Valpova i stavljanja izvan snage Detaljnih planova uređenja te prijedlogu odluke o izradi Urbanističkog plana za Industrijsku zonu  Grada Valpova i stavljanja izvan snage detaljnog plana uređenja za Industrijsku zonu Grada Valpova.

Veseli podatak da se u ovaj postupak krenulo i zbog toga što postoje ozbiljni upiti za investiranje u dva projekta na području Industrijske zone, na području s lijeve i desne strane ceste iza kružnog toka kod Lidla. To upućuje na zaključak da se u Gradskoj upravi u kontinuitetu nastoje stvoriti što bolji uvjeti za pojednostavljivanje uvjeta i postupka investiranja u dalji gospodarski razvoj Valpova.

Marko Vuksanić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti  koji je obrazlagao sve tri točke dnevnog reda još nije htio izlaziti u javnost s konkretnim podacima o kojim se investitorima radi, ali je cjelovitu informaciju o tome najavio sa sljedeću sjednicu Gradskog vijeća u rujnu.

Na sinoć održanoj sjednici saznali smo i još jedan podatak koji će razveseliti Valpovčane. Naime, kako se bliži kraj opsežnim radovima na provođenje mega projekta rekonstrukcije i izgradnje vodovoda i odvodnje, počeli su i radovi dovođenja u prijašnje stanje raskopanih nogostupa i cesta u ulicama.

Nakon što je s izvođačima radova obišao mjesta na koji su ti radovi započeli, gradonačelnik Matko Šutalo je najavio da će se u Zrinsko-Frankopanskoj ulici zbog oštećenosti ceste u toj ulici postaviti novi asfaltni sloj. Budući da je projektom predviđen trošak dovođenja oštećenok kolnika u prijašnje stanje, starim bi se zakrpama dodale tek nove, pa je gradonačelnik najavo potpunu rekinstrukciju uz dodatna ulaganja iz Gradskog proračuna, tako da odvijanje prometa tom ulicom više neće biti noćna mora.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1178 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!