MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Bizovac je selo najmilije

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Tijekom razdoblja prethodnog vala korona pandemije dok je rad bizovačkog folklornog  društva kao i svih ostalih folklornih grupa bilo u stanju mirovanja članovi KUD-a „Bizovac“ snimili su novi nosac zvuka.

Novi nosač zvuka s 12 tradicionalnih pjesama, kola i napjeva bizovačkog kraja pod naslovom „Bizovac je selo najmilije“, snimili su u osječkom glazbenom studiju „Atelier 54“, u vlasništvu poznatog osječkog glazbenika Stjepana Rudinskog.

Na ovom izuzetno kvalitetnom glazbenom CD-u u izdanju bizovačkog kulturno umjetničkog društva trajno će ostati zabilježeno i otrgnuto od zaborava: Pevano kolo, Svatovac, Srce moje, Jedno jutro ranom zorom, Djetelina s tri list, Sirotica, Kabanica, Pogubila Mara prsten, Nebesko kolo, U rešeta plitko dno i Bećarac.

Sve pjesme za snimanje je izabrao i obradio glazbeni voditelj KUD-a „Bizovac“ Ivan Bobinac, a za oblikovanje studijskog tona bio je zadužen Stjepan Rudinski.

Veliki doprinos kvaliteti snimljenih glazbenih materijala dali su članovi bizovačkog KUD-a, tamburaši i vokalni solisti: Ivan Bobinac, Maja Uremović, Hrvoje Sudar, Petra Cvetković, Klara Vuković, Jelena Cvetković i Siniša Đurković

Grafičko oblikovanje omota izrađeno je u osječkoj tiskari „Grafika“.

Pokroviteljstvo glazbenog izdanja preuzela je Općina Bizovac, a općinski načelnik Srećko Vuković posebno se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos prilikom pripreme i  snimanja tonskih zapisa, kao vrijedne ostavštine  budućim naraštajima.

Promocija novog albuma održati će se u skorije vrijeme sukladno epidemiološkim mjerama i to putem društvenih mreža i elektronskih medija.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 708 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!