MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRADSKO VIJEĆE GRADA VALPOVA:Odluke o mjerama za uvećanje prihoda Gradskog proračuna

Korisnička ocjena: 2 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Vijećnici Gradskog vijeća Grada Valpova ubuduće će svoj posao obavljati bez naknade, a Valpovčani će ponovo plaćati prirez, dvije su, možda najvažnije, odluke sa sinoć održane sjednice Gradskog vijeća Grada Valpova.

Prije toga vijećnici su saslušali izvješće o pozitivnom financijskom poslovanju tvrtke Dvorac  d.o.o. u prošloj godini te o nastojanjima da u ovoj godini ta tvrtka ostvari višu razinu kvalitete usluge i povećanje broja korisnika.

Vijećnici su izviješteni i o više od petsto sati dežurstva 109 vatrogasaca na žitnim poljima na području Grada Valpova u vrijeme žetve koja je i ove godine prošla bez potrebe za intervencijama, a prihvatili su i izvješće o funkcioniranju sustavu održavanja i naplate parkiranja u 2020. godini.

Raspravljajući o prvim izmjenama i dopunama Proračuna Grada Valpova odlučili su da Grad sa 202.000 kuna sudjeluje u sufinanciranju nabavke komunalnog vozila, ta da kao pomoć pri bržoj i efikasnijoj prevenciji i rješavanju kaznenih djela Policijskoj postaji u Belišću pomognu u nabavci računalne opreme u vrijednosti od 21.000 kuna.

Na prijedlog vijećnika Valpovačke nezavisne liste donesena je Odluka o ukidanju vijećničkih naknada čime su Gradu uštedjeli milijun kuna samo u ovom mandatu.

-Klub vijećnika „Valpovačke nezavisne liste“ tijekom prošlog mandata Gradskog vijeća grada Valpova u nekoliko navrata podnosio je prijedlog za ukidanjem vijećničkih naknada odnosno Prijedlog Odluke za izmjenama Odluke o naknadama zamjenika gradonačelnika, predsjednika, zamjenika predsjednika i vijećnika Gradskog vijeća i članova njihovih radnih tijela, obrazlagao je Igor Uranjek.

- Na našu žalost većina u Gradskom vijeću u proteklom mandatu odbijala je naše prijedloge bez ikakvog suvislog obrazloženja.

Naime, smatramo kako je funkcija vijećnika počasna te da osobe koje su članovi vijeća za službu koja je u javnom interesu ne bi trebali primati naknade.

Nadalje, vijećnici Valpovačke nezavisne liste tijekom protekle četiri i pol godine sve svoje naknade usmjeravali za pomoć osobama slabijeg imovnog stanja u našoj zajednici, za pomoć nadarenim učenicima i općenito za pomoć potrebitima u našem okruženju.

Današnjom odlukom o ukidanju naknada uštedjeli smo gradskom proračunu milijun kuna u ovom mandatu, rekao je u svom obrazloženju Igor Uranjek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Valpova

Raspravljajući o gradskim porezima odlučeno je da će se ubuduće, od četiri, plaćati dva gradska poreza - prirez od 8% i porez na potrošnju od 3 posto. Od prireza će se uprihoditi oko 1,3 milijuna kuna godišnje, a od poreza na potrošnju, oko 150.000 kuna.

U nastavku sjednice vijećnici su donijeli i odluke o poticajnim mjerama za razvoj gospodarstva i poljoprivrede, a upoznali su se i sa stanjem u socijalne skrbi na području Grada Valpova u 2020. godini s osvrtom na stanje u prvim mjesecima ove godine.

Fotografija je ilustracija, snimljena na 4. sjednici Gradskog vijeća

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1148 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!