MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRADSKO VIJEĆE GRADA VALPOVA:Jedinstveni oko novih projekata

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Jučer je održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova na kojoj je ponovno došlo do izražaja jedinstvo svih sudionika sjednice.

Vijećnici su bili jedinstveni oko donošenja odluke vezane za pripremu i provođenje projekta Izgradnje Vatrogasnog doma u Harkanovcima.

Projekt je prijavljen na natječaj što ga je raspisala Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a za kompletiranje dokumentacije potrebna je bila i odluka Gradskog vijeća.

Svrha natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, a u odnosu na nezadovoljavajuće stanje Društvenog doma u Harkanovcima, opravdano je nadati se da će projekt biti prihvaćen i da će Harkanovci dobiti novi Vatrogasni dom.

Obrazlažući ovu temu gradonačelnik Matko Šutalo posebno se zahvalio obitelji Hajduković iz Harkanovaca koji su  bez naknade darovali svoju parcelu kako bi se projekt mogao ostvariti.

Slično je jedinstvo iskazano i oko namjera Grada Valpova da kupi zgradu obitelji Takač u središtu grada. Ta je zgrada preventivno zaštićeno dobro i predstavlja dio kulturne baštine Valpova. Njena je vrijednost procijenjena na 244.000 kuna, i budući da zbog procijenjenog iznosa premašuje limit o kojem gradonačelnik može samostalno odlučivati, za realizaciju ove transakcije bila je potrebna odluka Gradskog vijeća. Pokazalo se da je tu ideju podržalo svih 14 prisutnih vijećnika. O konačnoj namjeni ovog objekta kulturne baštine odlučit će se naknadno, a već sada se govori o ideji da se uvrsti u projekt Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića ili da se u nju smjesti Muzej piva, uvažavajući činjenice o postojanju prve pivovare na ovim prostorima, u Valpovu.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili Plan gospodarenja otpadom Grada Valpova za razdoblje od 2021. do 2026. godine, te imenovali predsjednika i članove Odbora za dodjelu javnih priznanja Grada Valpova. Predsjednik Odbora je Zvonko Barišić, a Miroslav Šmit, Zdenka Turalija, Stjepan Mijatović, Zdenka Lončarić,Dinko Župan, Nela Juvančić, Tomislav Čamagajevac i Sanja Birović, članovi.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 763 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!