Započele radionice CTK u Domu tehnike i osnovnim školama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVŠTINA Početkom nove školske godine započeli smo aktivnosti u radionicama CTK u Domu tehnike Valpovo, ali i Osnovnim školama.

Nastavom su obuhvaćeni učenici od 5. do 8. razreda, te učenici Srednje škole Valpovo. U pravilu se svako područje pokriva sa dva školska sata. Kompletnu opremu potrebnu za izvođenje nastave (Unimat strojevi, materijali, alati, prijenosna računala, 3D printeri i ostalo) mentori nose sa sobom u određenu školu.

Krenuli smo u OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu. U dogovoru sa ravnateljem Daliborom Košutićem i nastavnicom Biljanom Pantoš, praktičnu nastavu održavaju voditelji radionica CTK Valpovo-Belišće. Radionice po dva školska sata bile su 27. i 28. rujna 2021. u 6b, 7b, 8a, 6a i 7a. Predavanja i praktični dio nastave o microbitovima odradio je profesor Marijan Antolović sa ukupno 107 učenika.

Nastava obuhvaća predavanje i praktični dio iz područja za koje škole nisu opremljene: modelarstvo,

elektronika, robotika, mBot, microbit, 3D modeliranje i 3D printanje.

Slijedeći mjesec započet će radionice u OŠ Ivana Kukuljevića u Belišću i OŠ u Veliškovcima. Cilj nam je do kraja školske godine u svakom razredu odraditi po 6 školskih sati. Na ovaj način svaki učenik ima priliku upoznati nove tehnologije u tehničkoj kulturi, nastaviti usavršavanje u radionicama CTK Valpovo-Belišće i možda, nakon završetka OŠ, upisati neku od tehničkih srednjih škola.