MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRAD VALPOVO: Pokrenut postupak ukidanja mjesnih odbora

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Predsjednik Odbora za Statut i Poslovnik Gradskog vijeća Grada Valpova, Dinko Župan objavio je javni poziv za sudjelovanje u savjetovanju s javnošću oko izmjena Statuta Grada Valpova.

Naime, predlaže se ukidanje mjesnih odbora na području Grada Valpova.

Inicijativu za ukidanje mjesnih odbora pokrenuo je gradonačelnik Matko Šutalo na sjednici Gradskog vijeća u lipnju ove godine.

Temeljem višegodišnjih analiza, koje je provela gradska uprava, kao i provođenjem nadzora nad zakonitošću rada tijela mjesnih odbora na području grada Valpova, utvrđeno je da vijeća mjesnih odbora ne funkcioniraju i ne obavljaju svoju funkciju u skladu sa Statutom.

Utvrđeno je da nakon provođenja izbora za vijeća mjesnih odbora, te konstituiranja, većina VMO-a tijekom svoga mandata nije donijela programe rada, osobito u dijelu koji se odnosi na vođenje brige o uređenju područja mjesnog odbora, provođenjem  manjih komunalnih akcija kojima bi se poboljšao standard građana, brige o unapređenju zadovoljavanja lokalnih potreba građana u oblasti zdravstva, socijalne skrbi, kulture, sporta i drugih lokalnih potreba na svome području.

Vijeća mjesnih odbora nisu dostavljala zapisnike, odluke i zaključke  čime bi se dokumentirao rad pojedinog vijeća mjesnog odbora i što je najvažnije, iz takvog odnosa nije se mogla dobiti informacija o stanju u pojedinom naselju, potrebama građana, te nastalim problemima koje je potrebno bez odgađanja rješavati. uz to, činjenica je da interes građana za kandidiranje na izborima za članove vijeća mjesnih odbora opada, kao i da je izlaznost birača izrazito mala.

Poziv za sudjelovanje u savjetovanju s javnošću oko izmjena Statuta Grada Valpova je upućen zainteresiranoj javnosti, građanima i građanskim inicijativama, a svoje sugestije i prijedloge možete u pisanom obliku, na propisanom obrascu podnijeti do 27. listopada Uredu gradonačelnika.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1353 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It