Pred završetkom značajna obnova Dječjeg vrtića Maza u Valpovu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Čim to budu dozvolile okolnosti, ponajprije vremenski uvjeti, nastavit će se započeti radovi na uređenju pristupnih staza do Dječjeg vrtića Maza.

Staze će se urediti u sklopu Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića, o čemu je potpisan Ugovor o sufinanciranju između Grada Valpova i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Vrijednost ugovora je  464.877,00 kn, a ukupna vrijednost radova i opreme koji se izvode na dječjem vrtiću Maza su 719.406,88 kn, što potvrđuje opredijeljenost da se nastavi s ulaganjima u projekte koji će pridonijeti efikasnoj demografskoj politici.

Kako nas je izvijestio ravnatelj Dječjeg vrtića Ivan Perošević, radovi obuhvaćaju unutarnje i vanjsko uređenje, odnosno uređenje prilaza vrtiću, elektroinstalacije, parketarske i strojarske radove.  

-Vrtić je opremljen i ormarima za posteljinu, garderobnim ormarima, komodama i stolovima, kaže ravnatelj.

  

-Cilj programa je poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, provođenje poticajne demografske i obiteljske politike, kroz promoviranje i osiguranje institucijskog zbrinjavanja sve djece predškolske dobi na području jedinica lokalne samouprave.

Radovi u matičnom vrtiću su započeti u kolovozu, postavljen je novi parket u četiri sobe dnevnog boravka, izmijenjena je i postavljena je nova led rasvjeta u prostorijama na katu, tako da sada sve prostorije vrtića imaju suvremenu  rasvjetu s ekonomičnijom potrošnjom električne energije.

Klimatizirane su sve prostorije dnevnih boravaka djece, koje su opremljene novim potrebnim namještajem, zadovoljan je ravnatelj Perošević.

  

Preostalo je uređenje prilaznih staza prema vrtiću, a prema dinamici izvođenja radova uskoro će i sve prilazne staze naših vrtića biti obnovljene i uređene, najavio je Perošević.