HDZ GRADA BELIŠĆA: Novi predsjednik Sučić i potpredsjednica Grahovac

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Na unutarstranačkim izborima GO HDZ-a grada Belišća, održanim u nedjelju 17.10.2021.,  izabrani su Mihael Sučić za predsjednika i Mihaela Grahovac za potpredsjednicu.

Oboje su zahvalili na podršci i naglasili kako se raduju suradnji s članicama i članovima gradske organizacije, kao i sa svim zainteresiranim sugrađankama i sugrađanima Belišća i prigradskih naselja.

Mihael Sučić je rođen 1992. godine, magistar povijesti i doktorand povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu iz Tiborjanaca. Istražuje povijest Slavonije, Srijema i Baranje s naglaskom na povijest okoliša i gospodarsku povijest slavonske Podravine (Valpovština i Miholjština) od 17. do 20. stoljeća. Sudjelovao je na znanstvenim skupovima u Osijeku, Zadru i Splitu. Također je i autor desetak znanstvenih i stručnih radova i knjige Počeci habsburške Valpovštine. Bio je suorganizator tribina i predavanja o povijesti Belišća i Valpovštine i radionica za djecu i mlade u sklopu muzejske djelatnosti. Autor je facebook stranice i youtube kanala Šegrtski zapisi i višegodišnji šahist.

Znanstveni i stručni radovi: Crkveno ustrojstvo i religijska praksa na području Valpova i okolice od prve polovice 16. do sredine 18. stoljeća (2017.), Između motike i mača – razbojništvo na području Valpova i Miholjca u prvoj polovici 18. stoljeća (2016.), Povijesne crtice iz Valpovštine – Bocanjevci i Vinogradci do 18. stoljeća (2017.), Povijesne crtice iz Valpovštine – Tiborjanci, Veliškovci i Gat do 18. stoljeća (2016.)…

Mihaela Grahovac rođena je 1992. godine, magistrica agronomije iz Belišća. Tijekom diplomskog studija istraživala je povijest bilja na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Autorica je rada Zaštita batata pri konvencionalnoj i ekološkoj proizvodnji u kojemu između ostalog naglašava i da se „zbog njegovih hranidbenih karakteristika, velike isplativosti i malih zahtjeva za uzgojem“ batat treba više promovirati široj javnosti.

Radila je kao savjetnik za gospodarstvo u gradu Donjem Miholjcu, a trenutačno je stručni suradnik u Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu.