Siniša Kanis na supermaratonu od Valpova do Orahovice

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Jutros je, u povodu obilježavanja 30. obljetnice ustroja 132. brigade HV Našice – Orahovica, Siniša Kanis, jedan od njezinih prvih pripadnika, iz Valpova krenuo na supermaraton do Orahovice.

Prije kretanja na istrčavanje te dionice koja treba povezivati sve gradove za koje je vezana 132. brigada HV, zapalio je svijeću podno spomen obilježja hrvatskim braniteljima 107. brigade u ulici kralja Petra Krešimira IV. u spomen na sve suborce koji su sudjelovali u obrani domovine.

Na supermaraton su ga ispratili članovi koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovo.

Jedna od bojni 107. brigade bila je u sastavu 132. brigade i to je poveznica koju su organizatori obilježavanja obljetnice željeli naglasiti na ovaj način.

Siniša Kanis je izrazio zahvalnost svima koji su na bilo koji način podržali njegovu ideju da u čast značajne obljetnice brigade, u čijim se redovima borio kao osamnaestogodišnjak, istrči ovaj supermaraton za što će mu trebati oko šest sati.

Zadovoljan vremenskim uvjetima koji će ga pratiti na istrčavanju dionice, s ponosom je u prigodnoj majici i opremljen zastavom krenuo preko Koške prema Našicama, gdje je središnja proslava 30. obljetnice ustroja 132. brigade HV.