MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Noćni pothvat policijskog službenika Danijela Petrovića

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Taj je četvrtak u pamćenju Danijela Petrovića, policijskog službenika PP Našice, trebao ostati kao dan kada će za svoj rad, zalaganje i ponašanje dobiti priznanje načelnika Policijske uprave Osječko-baranjske županije.

U životu četrdesetjednogodišnjaka, koji je već 22 godine na raznim zadaćama u Policiji, značajno priznanje, tim više što ga prima u sklopu obilježavanja Dana policije, za izvršenje poslova na prikupljanju i obradi podataka za podizanje kaznene prijave protiv trojice počinitelja ratnog zločina protiv civilnih i ratnih zarobljenika na području Dalja u vrijeme Domovinskog rata.

Njegovo uspješno obavljanje tih poslova rezultiralo je podizanjem kaznene prijave i podizanjem optužnice. Zahvaljujući njemu i suradnicima, pravdi su privedeni počinitelji teških kaznenih djela.

Pored svih redovnih poslova toga dana, nakon radnog vremena na prigodnoj svečanosti u Policijskoj upravi primio je ponosan i zadovoljan pohvalnicu i shvatio je kao poticaj za dalje zalaganje i djelovanje. Dodatni vjetar u leđa u profesionalnoj karijeri. Sve svoje fizičke i intelektualne snage usmjerio je na afirmaciju prava i zaštitu sugrađana i društvene zajednice. Nakon Srednje policijske škole, nastavio se usavršavati na Višoj kriminalističkoj školi, a eto, uz redovne poslove, približio se i diplomi pravnog fakulteta.

Pun dojmova otišao se odmoriti u svoj valpovački stan.

No, odmor nije dugo potrajao, a dan za pamćenje, dobio je svoj noćni nastavak dostojan filmskog scenarija.

-Iz sna me trgnuo zvuk nekog snažnog udarca, prisjeća se Danijel.

-U „gluho doba noći“, negdje oko pola četiri, skočio sam iz kreveta i otišao do prozora, misleći da se dogodilo nešto u prometu. Međutim, ulica je bila prazna. Ništa neuobičajeno za to doba.

Uslijedio je i drugi udarac, ali sad sam zaključio da dolazi s druge strane zgrade u kojoj mi je stan. Pohitao sam u hodnik i s prozora na stubištu na parkiralištu ugledao osobu u tamnoj odjeći, s maskirnom kapom na glavi i s povećim kamenom u ruci, pripovijeda Danijel, opisujući detalje.

Odmah je shvatio o čemu je riječ, jer je muškarac stajao pored  staklenih ulaznih vrata obližnje trgovine Centar tehnike d.o.o. polica punih računala, fotoaparata, kućanskih aparata, „vruće robe“ koja bi začas bez traga nestala na crnom tržištu.

-Ne gubeći vrijeme vratio sam se u stan i o događaju izvijestio dežurnu službu u obližnjoj Policijskoj postaji u Belišću o provali u tijeku, s točnom lokacijom.

-Samo što sam poslao poruku, začuo se još jedan udarac. Na brzinu sam obukao trenerku i stepeništem se spustio do izlaza iz zgrade i tada je slika postala potpuna. Provalnik je u međuvremenu razbio staklo na vratima i upravo izlazio iz prodavaonice kada sam ga, stiješnjenog u otvoru na staklu vrata zaustavio i spriječio da izađe. Branio se, ali bez uspjeha. Svladao sam ga i predao policijskoj patroli koja je upravo stigla, ispričao je svoju noćnu avanturu Danijel.

Samo nekoliko sati nakon što je primio pohvalnicu za predani rad i zalaganje svojim je odvažnim, pravovremenim i profesionalnim djelovanjem spriječio provalnika u njegovom naumu, a tvrtku poštedio veće štete. Bez suvišnih razmišljanja i odvagivanja postupio je hrabro i profesionalno. Tako je pokazao da je dodijeljena pohvalnica došla u prave ruke.

Sve što se dalje događalo, čista je rutina. Provalnik je ispitan i utvrđeno je riječ o dvadesetdvogodišnjaku s područja Valpovštine koji je već dobro poznat policiji zbog sličnih kaznenih djela. Zadržan je u pritvoru i protiv njega je podnesena kaznena prijava prema članku 229. stavak 1 u svezi sa stavkom 34. Kaznenog zakona, a dalji postupak je u tijeku.

  

Dan za pamćenje u životu Danijela Petrovića ostat će u sjećanju, s dodatkom koji svjedoči o profesionalizmu, odvažnosti i predanosti poslu policijskog službenika, bez obzira na to jeli ili nije u službi. Jedno priznanje dobilo je potvrdu opravdanosti, a sudeći prema riječima načelnika Policijske postaje u Belišću, Vlade Krznarića, na njegov prijedlog, Danijel Petrović kandidat je za novo priznanje ili nagradu za pravovremeno i profesionalno postupanje izvan službe.

 

Tekst:Vladimir Vazdar

fotografije Vladimir Vazdar i Centar tehnike d.o.o.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 440 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!